News

A apărut o nouă înregistrare cu șoferul lui ÎPS Teodosie și deputatul Aurel Bălășoiu. Arhiepiscopul, reacție dură în scandalul sexual

Scandalul sexual declanșat de fostul călugăr Cristi Călin își consumă un nou episod, după anunțul de astăzi al avocatului Cuculis Adrian.
08.10.2022 | 16:00
A aparut o noua inregistrare cu soferul lui IPS Teodosie si deputatul Aurel Balasoiu Arhiepiscopul reactie dura in scandalul sexual
ÎPS Teodosie, reacție în scandalul momentului. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, Cristi Călin urmează să fie chemat în judecată. În acest context, Cuculis a publicat o discuție între deputatul PSD Aurel Bălășoiu și șoferul lui ÎPS Teodosie.

Cristi Călin, acționat în judecată. Noi probe la dosar

Din conversație reiese că fostul călugăr Cristi Călin a făcut o serie de acuzații false, care vor fi ”lămurite” de deputatul PSD, dacă situația o va cere.

ADVERTISEMENT

Mai mult, reprezentantul PSD și-a cerut de mai multe ori scuze în numele lui Cristi Călin, semn că acesta nu ar avea probe să susțină toate acuzațiile.

ÎPS Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului îl acționează în judecată pe Cristi Călin, falsul călugar care a calomniat și a adus acuzații extrem de grave fără probe, în scopul prejudicierii imaginii B.O.R”, este transmis într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Înregistrarea a fost făcută public de avocatul Cuculis, cu mențiunea că aceasta ar dovedi că declarațiile lui Călin sunt mincinoase. Fostul călugăr s-ar alege cu o plângere penală, de asemenea, pentru ”practicarea unei profesii sau activități, fără drept”.

”Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, conform indrumari-juridice.eu.

ADVERTISEMENT

Înregistrarea prezentată de avocați va fi depusă drept probă la proces. ”Facem precizarea că în acest punct, în demersul judiciar, va fi angrenată Arhiepiscopia Tomisului și IPS Teodosie, pentru combaterea afirmațiilor mincinoase și voit denigratoare asupra Arhiepiscopiei Tomisului, dar și asupra IPS Teodosie.

Acesta califică afirmațiile făcute de către “denunțătorul” de la Parchetul General ca având o direcție țintită în scopul discreditării sale personale (ÎPS Teodosie) și un afront adus Bisericii.

ADVERTISEMENT

Concluzionând astfel, apreciem că nu există nicio probă care să ducă măcar spre o posibilitate ca ceva dintre cele proferate de către CRISTI CĂLIN să fie real, fapt pentru care orice speculație în acest moment cu privire la ÎPS TEODOSIE este automat calificată ca o denigrare publică și fapt calomnios la adresa ÎPS”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT
Tags: