News

Mall-ul Sun Plaza din Capitală, evacuat după o amenințare falsă cu bombă. Mii de oameni erau la cumpărături

A fost alertă cu bombă, joi seara, la un centru comercial din București. Mall-ul Sun Plaza a fost evacuat după o amenințare falsă cu bombă. Mii de persoane se aflau în interior.
22.12.2022 | 21:39
Mallul Sun Plaza din Capitala evacuat dupa o amenintare falsa cu bomba Mii de oameni erau la cumparaturi
Alertă falsă cu bombă la un centru comercial din Capitală. 2.000 de oameni evacuați din mall-ul Sun Plaza. Sursa foto: Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Liniștea a mii de oameni aflați joi seară la cumpărături într-un centru comercial din Capitală a fost tulburată. Cauza: o alertă cu bombă.

Alertă falsă cu bombă la un centru comercial din Capitală. 2.000 de oameni evacuați din mall-ul Sun Plaza

A fost alertă cu bombă la centrul comercial Sun Plaza din sudul Bucureștiului. Toate persoanele din centrul comercial au fost evacuate.

ADVERTISEMENT

Alarma s-a dat imediat după ce pe adresa de mail a unei companii care operează în mall-ul din Capitală a fost primită o amenințare cu bombă, conform Digi24.

În scurt timp, cei circa 2.000 de oameni aflați în mall au fost evacuați. La fața locului s-au deplasat zeci de polițiști și de ofițeri antitero.

ADVERTISEMENT
sun plaza mall
Alertă falsă cu bombă la un centru comercial din Capitală. 2.000 de oameni evacuați din mall-ul Sun Plaza. Sursa foto: Fanatik.ro

Ca în majoritatea cazurilor, în urma verificărilor, echipele de intervenție au anunțat că alerta cu bombă a fost falsă.

Există informații care spun că această amenințare cu bombă a fost trimisă de pe același mail ca și ultimele alerte cu bombă din București, scrie site-ul ȘtirileProTv.

ADVERTISEMENT

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat că a fost o alertă cu bombă la centrul comercial Sun Plaza.

”Suntem la fața locului și se aplică procedurile standard”, a transmis SRI, potrivit știripesurse. Specialiștii antitero au controlat atent zona și au constatat că alerta a fost falsă.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, centrul comercial și-a reluat activitatea. Clienții care se aflau la cumpărături și fuseseră evacuați au revenit în incinta mall-ului din sudul Capitalei.

Alerte cu bombă la mall Băneasa, în urmă cu câteva luni

Tot în acest an, un alt centru comercial mare din Capitală, Mall Băneasa, s-a confruntat cu mai multe alerte false cu bombă.

Prima s-a dat chiar în luna ianuarie, atunci când oamenii aflați la interior au fost evacuați de urgență, conform procedurilor.

Situații similare s-au produs apoi și în vară. În decurs de doar două săptămâni, pe 4 și pe 19 iunie, două astfel de alerte s-au dat la acest mare mall din București.

ADVERTISEMENT
Tags: