News

Mamă din Satu Mare, acuzată că şi-a ucis bebeluşul. imediat după naştere. După crimă l-a aruncat într-un canal

O tânără sătmăreancă şi-a asfixiat fetiţa nou născută şi i-a băgat trupul într-o pungă pe care a aruncat-o într-un canal.
06.03.2023 | 16:37
Mama din Satu Mare acuzata ca sia ucis bebelusul imediat dupa nastere Dupa crima la aruncat intrun canal
Mama criminală a fost plasată sub control judiciar Foto: gazetadenord-vest.ro
ADVERTISEMENT

O femeie din localitatea sătmăreană Coca este cercetată de procurorii după ce şi-a ucis bebeluşul imediat după naştere. Ea este acuzată că a asfixiat fetiţa pe care a adus-o pe lume, iar după aceea i-a aruncat trupul în canalul din spatele casei.

Tânăra a fost plasată sub control judiciar

Tânăra a fost identificată la finalul săptămânii trecute, după ce un localnic a găsit punga în care se afla un făt undeva într-un canal de pe marginea unui drum din localitatea Coca. Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a anunţat luni că femeia este cercetată sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

“Din probatoriul administrat in cauză rezultă că , in noaptea de 1-2 martie 2023, după ce a născut la domiciliul din loc. Călineşti Oaş, sat. Coca , jud. Satu Mare, un nou născut de sex feminin, născut viu şi viabil, suspecta G. L. a ucis nou născutul.

Aceasta i-a obstrucţionat orificiilor respiratorii cu un corp moale după care l-a aruncat pe acesta intr-un canal cu apă situat in spatele imobilului de domiciliu, in urma acestor activităţi rezultând decesul nou născutului, care s-a datorat asfixiei mecanice”, au transmis procurorii.

ADVERTISEMENT

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a emis la data de 03.03.3023 Ordonanţa de luare a măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de de inculpata G.L., cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea ori vătămatea non-născutului săvârşită de către mamă, faptă prev. şi pedepsită de art. 200 alin.1 Cod penal, mai arată oamenii legii.

Nu mai departe de luna trecută, o mamă din satul Vatra, judeţul Botoșani care și-a ucis copilul și i-a dat foc, a fost ridicată de polițiști și dusă la Penitenciar pentru a-şi ispăşi condamnarea de şapte ani şi două luni de închisoare pe care a primit-o.

ADVERTISEMENT

Mariana Chițac a fost condamnată după ce, în luna aprilie 2019, și-a strangulat bebelușul și apoi l-a incendiat. După ce și-a ucis bebelușul,  femeia a mers la un bar din sat unde a băut o cafea, însă, când a plecat de acolo, a lăsat pe scaun urme puternice de sânge.

Polițiștii au fost sesizați de către medicul de familie din Hudești despre faptul că Mariana Chițac ar fi născut la domiciliu și că și-ar fi îngropat bebelușul care a fost rezultatul unei relații ocazionale. Ajunși la fața locului, oamenii legii au aflat chiar de la femeie că nou-născutul a fost ștrangulat, iar apoi incendiat. Resturile și cenușa rezultată au fost îngropate în grădina casei.

ADVERTISEMENT

În toamna lui 2021 o crimă înfiorătoare a avut loc şi la Galaţi, unde o femeie în vârstă de 40 de ani şi mama ei au fost acuzate uciderea unui băiat nou-născut. Femeia ar fi dat naştere bebeluşului acasă şi în loc să-l îngrijească l-a abandonat în grădină, în frig.

Femeia care a născut a început apoi să se laude prin comună că nu mai are burta specifică unei sarcini, iar unii dintre vecini au devenit suspicioși. Zvonurile au ajuns și la urechile asistentului social, care a decis să meargă de urgență la ele acasă, să le întrebe unde este nou-născutul. Inițial, ele au spus că l-au îngropat de viu, după care au recunoscut că l-au dus în grădina unui vecin, unde l-au abandonat în frig.

ADVERTISEMENT