News

Ucraina le permite femeilor ai căror fii au fost prinși să vină la Kiev să îi ia acasă: „Nu ducem un război împotriva mamelor şi copiilor lor capturaţi”

Mamele pot merge la Kiev să își ia acasă copiii, militari ruși capturați, anunță Ministerul Apărării din Ucraina. Acestea vor fi însoțite și apoi reunite cu aceștia, de unde vor fi liberi să plece.
02.03.2022 | 23:52
Ucraina le permite femeilor ai caror fii au fost prinsi sa vina la Kiev sa ii ia acasa Nu ducem un razboi impotriva mamelor si copiilor lor capturati
Ucraina le permite femeilor ai căror fii au fost prinși să vină la Kiev să îi ia acasă: „Nu ducem un război împotriva mamelor şi copiilor lor capturaţi". Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării din Ucraina a transmis un comunicat de presă prin care anunță că mamele care au copii care au mers în Rusia ca soldați pot merge la Kiev să îi ia înapoi acasă.

Ministerul Apărării din Ucraina anunță că mamele pot veni în Kiev să își ia copiii, militari ruși capturați

Este vorba despre acei soldați capturați de ucraineni, iar decizia transmisă de minister arată că mamele pot merge în capitala țării pentru a-i recupera pe aceștia.

ADVERTISEMENT

“A fost luată decizia de a-i preda pe soldaţii ruşi mamelor lor dacă acestea vin să îi ia în Ucraina, la Kiev”, a transmis Ministerul Apărării din Ucraina, într-un comunicat.

Ce se va întâmpla cu femeile care decid să vină să își ia copiii ruși

Acestea urmează să fie însoțite la Kiev și apoi vor fi reunite cu copiiilor, de unde vor putea să plece cu ei înapoi acasă.

ADVERTISEMENT

“Veţi fi primite şi însoţite la Kiev, unde îi veţi putea lua pe fiii voştri”, se mai arată în același comunicat de presă transmis de ministerul ucrainean.

Ce mesaj tăios la adresa lui Vladimir Putin a avut Ministerul Apărării

De asemenea, ministerul apărării a mai transmis și un mesaj pentru liderul rus și pentru soldații săi, pe care i-a numit „fasciști”.

ADVERTISEMENT

Ministerul a spus că acesta nu esta un război în care să fie implicate mamele și copiii lor ruși, capturați.

“Spre deosebire de fasciştii lui Putin, noi, ucrainenii, nu ducem un război împotriva mamelor şi copiilor lor capturaţi”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministerul a mai publicat și un număr de telefon, dar și o adresa de mail prin care mamele interesate pot să primească informații despre fiii lor, care ar fi putut fi capturați în războiul din Ucraina.

Au apărut deja mai multe imagini cu soldați ruși care au fost capturați de ucraineni, unii dintre ei fiind foarte tineri.

ADVERTISEMENT