News

Managerul Spitalului Colentina a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Nelu Tătaru a anunțat că spitalul se redeschide

08.07.2020 | 23:37
Managerul Spitalului Colentina a fost diagnosticat cu noul coronavirus Nelu Tataru a anuntat ca spitalul se redeschide
Managerul Spitalului Colentina, infectat cu Covid-19
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Colentina a fost infectat cu noul coronavirus, conform unor informații de ultimă oră.

Remus Mihalcea se simțea rău încă de luni, 6 iulie și a fost testat la Spitalul „Victor Babeș” din București.

ADVERTISEMENT

Medicul a fost depistat pozitiv și a fost internat cu simptome de Covid-19, precum febra și oboseala.

Managerul Spitalului Colentina a fost diagnosticat cu noul coronavirus

Asta, în condițiile în care ministrul Nelu Tătaru anunțase că Spitalul Colentina a primit avizul DSP București pentru redeschidere.

ADVERTISEMENT

Următurl pas pe care spitalul îl va urma va fi să primească alți bolnavi în afara de cei infectați cu Covid-19, potrivit Antena 3.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a acuzat zilele trecute Direcția de Sănătate Publică de faptul că „blochează” deschiderea Spitalului Colentina.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care este menţinut închis Spitalul Colentina – cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie, şi care puteau fi trataţi în cele două spitale de boli infecţioase şi tropicale din Capitală. DSP – cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătăţii testarea din Capitală – blochează acum şi deschiderea Spitalului Colentina.

În această perioadă, starea pacienţilor cronici care erau trataţi la Colentina s-a înrăutăţit. Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui să ne obişnuim cu aceasta, să ne ferim cât mai mult de contaminare, dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacţie sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, şi pentru a-i trata eficient şi pe ceilalţi bolnavi – non COVID -, noi am rămas încremeniţi în proiect. Da, ştiu, prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găseşte teren fertil. Dar, va veni şi ziua decontului”, se plângea Firea acum 2 săptămâni pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, managerul spitalului a fost internat pe secția de pneumologie, are febră, este simptomatic și respiră greu.

ADVERTISEMENT
Tags: