News

Managerul Spitalului din Suceva, avertisment despre gravitatea coronaviruslui: În cazul pacienţilor ventilaţi mortalitatea e de 90%

15.05.2020 | 21:51
Managerul Spitalului din Suceva avertisment despre gravitatea coronaviruslui In cazul pacientilor ventilati mortalitatea e de 90
ADVERTISEMENT

Persoanele care ajung în stare gravă în secția de terapie intensivă a spitalelor după ce au contactat noul coronavirus au șanse minime de supraviețuire, avertizează managerul Spitalului Județean Suceava.

90% dintre pacienții bolnavi de coronavirus, aflați în stare gravă, au șanse mari să moară

Anatolii Buzdugan, managerul spitalului, a constatat că din punct de vedere statistic, 90% din cei care ajung să fie ventilați decedează.

ADVERTISEMENT

Cu toate că numărul externărilor la Suceava e mai mare decât cel al internărilor, existând un „platou în jurul cifrei de 400”, cei care ajung în stare gravă la spital au șanse minime de supraviețuire.

În prezent, în spital sunt internați 632 de pacienți, dintre care 451 infectați cu Covid-19. Dintre aceștia, 101 sunt asimptomatici și 21 sunt ventilați mecanic la secția ATI.

ADVERTISEMENT

„Numărul pacienţilor asimptomatici a crescut în Spitalul Judeţean în ultimele zile, deci avem un număr de pacienţi mai mare cu forme asimptomatice, iar la formele medii suntem undeva la nivelul ultimei săptămâni. Situaţia se menţine, cumva, pe formele medii şi grave”, a explicat Buzdugan, conform Digi 24.

Managerul Spitalului Suceava le cere românilor să respecte toate regulile

Managerul le cere oamenilor să respecte cu strictețe regulile impuse de autorități pentru a nu risca o recidivă a epidemiei de coronavirus în România.

ADVERTISEMENT

„Nu îşi doreşte nimeni în momentul de faţă să avem o creştere importantă sau o răspândire importantă care ar putea să pună presiune mare pe s pitalul Suceava care, cu siguranţă, dacă se va întâmpla nu ne va destabiliza. Noi suntem pregătiţi pentru orice situaţie, chiar şi una nefavorabilă, dar cred că, până în momentul de faţă, această naţiune a plătit greu datorită evoluţiei epidemiei în ţară şi nimeni nu-şi doreşte ca să cheltuim în continuare foarte mulţi bani cu îngrijirea pacienţilor.

Respectaţi regulile impuse de autorităţi, distanţarea socială, purtarea măştii, spălatul pe mâini. Nu-şi doreşte nimeni ca Suceava, şi se poate întâmpla lucrul ăsta, să intre în carantină încă o dată. Responsabilitate civică în primul rând”, a concluzionat Buzdugan.

ADVERTISEMENT

16.437 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în România, în timp ce 1.070 de oameni au murit. 9.370 s-au vindecat și 219 sunt în stare gravă la secțiile de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT
Tags: