News

Managerul Spitalului Focşani, infectat cu COVID-19, acuză că este internat în mod abuziv. Care ar fi scopul acestei măsuri

06.05.2020 | 16:11
Managerul Spitalului Focsani infectat cu COVID19 acuza ca este internat in mod abuziv Care ar fi scopul acestei masuri
ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Focşani, Constantin Mândrilă, internat cu COVID-19, acuză că este ținut intenționat în unitatea medicală cu scopul de a fi schimbat din funcție.

Managerul Spitalului Focşani, internat cu COVID-19, acuză că este ținut intenționat în spital, deși nu are simptome

Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” din Focșani, internat la Boli Infecțioase după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, contestă rezultatul ultimului test făcut de Direcția de Sănătate Publică Vrancea.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că este ținut cu forța în spital pentru a putea fi suspendat și ulterior înlocuit de la conducerea unității medicale din județul Vrancea.

Managerul unității medicale din Focșani acuză jocuri politice murdare. Prin urmare, el spune că a contestat rezultatele testelor făcute de DSP Vrancea şi a cerut testarea sa la Institutul Cantacuzino pentru a se convinge că rezultatele testelor în cazul tău sunt reale şi nu sunt dictate de altcineva.

ADVERTISEMENT

”Aşa cum se ştie, eu am fost internat forţat în 12 aprilie. De atunci, nu am ieşit din spital nici acum, deşi sunt asimptomatic şi nu am luat niciun tratament în acest timp. Mi s-a dat cel mult nişte vitamina C şi cu toate astea sunt ţinut în spital de 4 săptămâni.

Revolta mea a fost că am fost testat pe 29 aprilie şi am fost negativ, mi-a venit rezultatul după doua zile, iar apoi mi s-a recoltat din nou şi mi s-a zis ca e proba incertă, iar după alte trei zile, luni, mi s-a recoltat din nou şi mi s-a zis ca e proba pozitivă.

ADVERTISEMENT

E ceva ce nu se leagă. Am contestat rezultatul şi am cerut să mi se recolteze o probă martor pentru că atunci când eram director am semnat contract cu Institutul Cantacuzino şi să îmi recolteze o proba martor ca să vedem dacă este într-adevăr pozitiv sau nu”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani pentru News.ro.

Mândrilă: ”Se dorește să stau 30 de zile pentru a se numit alt manager”

În opinia lui Mândrilă, autoritățile au un plan bine pus la cale pentru a-l schimba din funcția de manager al Spitalului din Focșani.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că rezultatul probelor sale ar fi intenţionat pozitiv la COVID-19 pentru a-l ţine internat peste 30 de zile, caz în care, conform contractului de management, el poate fi suspendat de la conducerea spitalului şi numit un interimar.

”Deci eu nu am ieşit deloc din această încăpere (…) cum m-am reinfectat în camera asta? Cred că se doreşte ca eu să stau internat 30 de zile pentru ca am o clauză în contract că, dacă sunt în incapacitate 30 de zile, atunci pot fi suspendat şi se poate numi un manager interimar. Ei nu m-au putut suspenda în perioada asta pentru că sunt internat şi cred că asta urmăresc”, a spus Mândrilă.

ADVERTISEMENT