Life

Mâncarea adorată de români care ”este o otravă pentru organism”. Medicul Virgiliu Stroescu: ”Un preparat gustos”

Preparatul culinar delicios, toxic pentru corpul uman. Doctorul Virgiliu Stroescu a explicat de ce este considerat atât de nociv.
07.12.2023 | 13:55
Mancarea adorata de romani care este o otrava pentru organism Medicul Virgiliu Stroescu Un preparat gustos
Preparatul culinar delicios, toxic pentru corpul uman. Doctorul Virgiliu Stroescu a explicat de ce este considerat atât de nociv. Sursa foto: Pinterest / captură video Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mâncarea adorată de români care “este o otravă pentru organism”. Medicul Virgiliu Stroescu recunoaște că este un preparat gustos, însă nu face atât de bine pe cât am crede. Despre ce produs este, de fapt, vorba.

Preparatul culinar delicios, toxic pentru corpul uman. Doctorul Virgiliu Stroescu a explicat de ce este considerat atât de nociv

Virgiliu Stroescu a dezvăluit care este preparatul culinar delicios, dar toxic pentru corpul uman. Doctorul a explicat de ce este considerat atât de nociv. În primul rând, acest fel de mâncare nu trebuie consumat foarte des.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, medicii nutriționiști din întreaga lume susțin că aroma de fum și funinginea de la grătar nu sunt sănătoase pentru oameni. În plus, friptura, căci despre ea este vorba, produce și foarte mult colesterol.

„Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno.

ADVERTISEMENT

Este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie.

Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul.

ADVERTISEMENT

Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a mărturisit doctorul Virgiliu Stroescu pentru România TV.

Ce persoane nu au voie să consume friptură

Virgiul Stroescu este de părere că toată carnea de pe galantare reprezintă un mare pericol pentru sănătatea omului pentru că ajunge să se înnegrească în aproximativ 10 ore. Carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și în contact cu oxigenul se produce acea substanță neagră.

ADVERTISEMENT

Din păcate, foarte mulți măcelari apelează la nutriți pentru a păstra culoarea rozalie a produselor. Aceștia împreună cu aminoacizii sunt cancerigeni, ceea ce înseamnă că favorizează cancerul. De altfel, sunt multe persoane care nu au voie să consume friptură.

Foarte mulți nutriționiști au ajuns să nu mai recomande acest preparat culinar celor care au alergie la carnea roșie sau au probleme cu sistemul digestiv. De asemenea, mâncarea savuroasă este interzisă celor cu diabet.

ADVERTISEMENT
Tags: