Sport

Surpriză în echipa de start a celor de la Manchester City pentru finala Champions League cu Inter. Pep Guardiola a explicat decizia

Pep Guardiola a apelat la o surpriză în echipa de start a celor de la Manchester City pentru finala Champions League cu Inter.
10.06.2023 | 21:18
Surpriza in echipa de start a celor de la Manchester City pentru finala Champions League cu Inter Pep Guardiola a explicat decizia
Pep Guardiola a efectuat o schimbare radicală în echipa de start a lui Manchester City pentru finala Champions League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
10-06-2023
18:24

Pep Guardiola l-a înlocuit pe Kyle Walker cu Nathan Ake

Pep Guardiola și Simone Inzaghi au aliniat echipele de start ale lui Manchester City, respectiv Inter pentru finala Ligii Campionilor. Kyle Walker, titular incontestabil în defensivă, lipsește din primul „11” al britanicilor. Pep Guardiola l-a înlocuit pe fundașul englez cu Nathan Ake. 

Kyle Walker a acuzat probleme la spate în finalul meciului cu Manchester United din finala Cupei Angliei și a lipsit de la antrenamentul lui Manchester City înaintea finalei cu Inter. Astfel, internaționalul englez va începe de pe bancă partida de la Istanbul.

„O schimbare majoră în apărarea lui Manchester City. Nathan Ake intră în locul lui Kyle Walker. City a făcut două schimbări față de finala Cupei Angliei, una așteptată, iar alta mai puțin. Ederson îl înlocuiește pe Stefan Ortega în poartă, iar Kyle Walker trece pe bancă, fiind înlocuit de Nathan Ake”, au notat jurnaliștii de la BBC. 

Totuși, Pep Guardiola a explicat că nu a luat decizia de a-l trece pe Kyle Walker pe bancă din cauza accidentării. Antrenorul spaniol a mărturisit că a luat această hotărâre în urma stilului defensiv pe care îl practică Inter. 

Manchester City are probleme cu un titular înainte de finala Champions League cu Inter, programată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00. Kyle Walker, fundașul drepta al britanicilor, a lipsit de la antrenamentul echipei de marți după ce a acuzat un disconfort în zona spatelui. Totuși, internaționalul englez face apel la calm.

Manchester City, probleme cu un titular înaintea finalei Champions League

Manchester City are șansa să realizeze în premieră tripla, după ce a câștigat Premier League și Cupa Angliei. Cu un triumf în finala Champions League, formația pregătită de Pep Guardiola ar deveni a doua echipă din Anglia care face „tripla”, după Manchester United în sezonul 1998-1999.

ADVERTISEMENT

Antrenorul spaniol se confruntă cu probleme în ceea ce-l privește pe Kyle Walker. Fundașul de 33 de ani cu 75 de selecții în naționala Angliei a lipsit de la antrenamentul de marți după ce a acuzat un disconfort în zona spatelui.

„Luni nu se simțea așa de bine, dar marți și-a mai revenit puțin. Cu toate astea, nu am vrut să riscăm ca accidentarea lui să se agraveze. Vom vedea cum se va simți în zilele care vor urma”, a declarat Pep Guardiola, conform Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Kyler Walker face apel la calm înainte de finala Champions League: „Sunt bine, doar îmbătrânesc”

În actuala stagiune, Kyle Walker a adunat 38 de meciuri în tricoul lui Manchester City. În cazul în care va fi indisponibil pentru finala cu Inter, Pep Guardiola l-ar putea folosi în partea dreaptă a apărării pe John Stones.

Totuși, fundașul dreapta de bază al „Cetățenilor” face apel la calm și tratează într-o notă ironică problemele la spate. Disconfortul a început să apară pentru fotbalistul englez încă din finalul partidei cu Manchester United, când a fost înlocuit în minutul 90+5 de Aymeric Laporte.

ADVERTISEMENT

„Sunt bine, doar îmbătrânesc. Sunt complet bine, a fost doar o zi în plus de recuperare. Am jucat multe minute în ultimele săptămâni. Nu voi rata finala Ligii Campionilor pentru nimic”, a declarat Kyle Walker, citat de Daily Mail.

Pep Guardiola a ținut un discurs înainte de finala Champions League: „Această competiţie mi-a oferit multe momente triste”

Pep Guardiola a ținut un discurs fabulos înaintea finalei Champions League dintre Manchester City și Inter care se va disputa la Instanbul. Antrenorul iberic a precizat că cea mai tare competiție inter-cluburi din Europa i-a oferit multe momente triste.

ADVERTISEMENT

„Am ajuns în zece semifinale de Champions League, am jucat trei finale, am câştigat două. Iar acum voi juca a patra mea finală. Competiţia mi-a oferit mult mai mult decât mi-aş fi putut imagina. Dacă viaţa mea s-ar încheia chiar acum, aş fi câştigat una ca jucător la clubul meu şi două ca antrenor, tot la clubul meu.

Această competiţie mi-a oferit multe momente triste, care m-au rănit şi vor rămâne în mintea mea, dar mi-a oferit şi momente foarte frumoase. Aşa funcţionează sportul şi viaţa. Este nedrept, dar trebuie să acceptăm asta.

Trebuie să acceptăm că, dacă vrem să facem un pas definitiv ca un club mare, trebuie să câştigăm în Europa. Trebuie să câştigăm Champions League asta nu poate fi evitat”, au fost cuvintele lui Pep Guardiola, conform UEFA.


  • 1.33 este cota oferită de WINNER pentru pronosticul „Pauză sau Final: 1” la meciul Manchester City – Inter

ADVERTISEMENT