Sport

Veste mare pentru Erling Haaland înainte de finala Champions League! Atacantul lui Manchester City a câștigat Gheata de Aur 2023. Cum arată clasamentul

Erling Haaland a primit o veste mare înainte de finala Champions League. Atacantul lui Manchester City a câștigat Gheata de Aur 2023.
05.06.2023 | 17:11
Veste mare pentru Erling Haaland inainte de finala Champions League Atacantul lui Manchester City a castigat Gheata de Aur 2023 Cum arata clasamentul
Erling Haaland a câștigat Gheata de Aur 2023 după parcursul de excepție din tricoul lui Manchester City. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Erling Haaland, golgheter în Premier League la primul sezon în tricoul lui Manchester City, a primit o veste extraordinară înainte de finala Champions League împotriva lui Inter. Atacantul norvegian a fost desemnat câștigătorul Ghetei de Aur, depășindu-i pe Harry Kane sau Kylian Mbappe.

Erling Haaland a câștigat Gheata de Aur 2023!

Erling Haaland continuă să-și îmbunătățească la maxim performanțele individuale. Atacantul norvegian a doborât record după record în urma transferului la Manchester City, iar perioada de dominație continuă. În prima zi a săptămânii premergătoare finalei Champions League dintre Manchester City și Inter, starul norvegian a fost desemnat câștigătorul Ghetei de Aur 2023.

ADVERTISEMENT

Golgheter în Premier League cu 36 de goluri, Erling Haaland i-a depășit în clasament pe Harry Kane și Kylian Mbappe, anunță Marca. Norvegianul are deja 12 goluri în Champions League și va câștiga titlul de golgheter după finala cu Inter.

Gheata de Aur este un trofeu pus în joc de European Sports Media, o asociație europeană a publicațiilor fotbalistice, care are ca scop premierea celui mai bun marcator din campionatele din Europa. În ultimele două sezoane, Robert Lewandowski a fost câștigătorul Ghetei de Aur.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland i-a depășit pe Harry Kane și Kylian Mbappe

Erling Haaland a ocupat primul loc cu 36 de goluri în clasamentul pentru Gheata de Aur, în timp ce locul 2 a fost ocupat de Harry Kane. Atacantul lui Tottenham a marcat 30 de goluri în Premier League în sezonul 2022/2023. Podiumul a fost completat de Kylian Mbappe, care a înscris 29 de reușite în Ligue 1.

Robert Lewandowski, câștigătorul ultimelor două ediții, a ocupat doar poziția a 7-a cu 23 de goluri. Pe lângă trofeul Gheata de Aur, Erling Haaland a obținut alte prestigioase premii individuale. La primul său sezon în Premier League, atacantul norvegian a fost desemnat „Jucătorul Anului”.

ADVERTISEMENT

Totodată, cu cele 36 de goluri Erling Haaland a devenit fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon de Premier League, depășindu-i pe Andrew Cole și Alan Shearer, care au marcat câte 34 de goluri în sezoanele 1993/1994, respectiv 1994/1995.

Cum arată Top 10 în clasamentul pentru Gheata de Aur 2023

Locul 4 în clasamentul pentru Gheata de Aur a fost ocupat de Alexandre Lacazette. Atacantul a înscris 27 de goluri în tricoul lui Olympique Lyon. Top 5 a fost completat de Victor Osimhen, campion cu Napoli în Serie A. Atacantul nigerian a înscris 26 de goluri în stagiunea 2022/2023.

ADVERTISEMENT

Jonathan David, Enner Valencia, Folarin Balogun, Lautaro Martinez și Lois Openda au fost atacanții care s-au regăsit în topul pentru Gheata de Aur. Manchester City are șansa să facă „tripla” după ce a câștigat atât campionatul în Premier League, cât și Cupa Angliei. „Cetățenii” o înfruntă pe Inter, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00 în finala Champions League.


  • 1.95 este cota oferită de WINNER pentru pronosticul „prima repriză: 1” la meciul Manchester City – Inter

ADVERTISEMENT