Sport

Cristiano Ronaldo, reprimit la antrenamentele lui Manchester United. Portughezul, șanse mari să fie titular în Europa League. Update

Cristiano Ronaldo a fost reprimit de managerul Erik ten hag la antrenamentele lui Manchester United, după ce a fost penalizat pentru o ieșire nervoasă.
25.10.2022 | 19:06
Cristiano Ronaldo reprimit la antrenamentele lui Manchester United Portughezul sanse mari sa fie titular in Europa League Update
Managerul lui Manchester United, Erik ten Hag, a decis să-l reprimească la antrenamente pe Cristiano Ronaldo, după ce portughezul a fost exclus din lot pentru meciul cu Chelsea din weekend. Sursă foto: Twitter Manchester United
ADVERTISEMENT
25-10-2022
16:17

Ronaldo, din nou la antrenamente cu prima echipă

Managerul lui Manchester United, Erik ten Hag, a decis să-l reprimească la antrenamente pe Cristiano Ronaldo, după ce portughezul a fost exclus din lot pentru meciul cu Chelsea din weekend.

Conform The Guardian, starul portughez a participat la ședința de pregătire de marți și ar putea fi folosit chiar titular în partida de joi cu Sheriff Tiraspol, din etapa a 5-a a fazei grupelor Europa League, mai ales că a început în primul ”11” toate jocurile din această competiției.

Ronaldo, care a refuzat să intre pe teren în finalul întâlnirii de săptămâna trecută cu Tottenham, a fost scor din lot pentru meciul cu Chelsea, amendat cu un milion de lire sterline și trimis să se antreneze alături de echipa U21 a clubului.

21-10-2022
09:32

Crsitiano Ronaldo, antrenament la 8:30 dimineața cu echipa de tineret a lui Manchester United

E clar, relația dintre Cristiano Ronaldo și Manchester United se apropie cu pași repezi de final. Exclus din lot pentru meciul cu Chelsea și amendat cu suma record de un milion de lire sterline, starul portughez a fost supus unei noi umilințe de șefii clubului de pe „Old Trafford”.

Vineri dimineața, Ronaldo a fost surprins când se prezenta la baza de antrenament din Carrington a lui Manchester United, acolo unde se va pregăti alături de echipa U21 a clubului.

Ronaldo a fost filmat la ora 8:30 dimineața, când sosea la bază.

21-10-2022
06:04

Cristiano Ronaldo va fi amendat cu un milion de lire sterline

Cristiano Ronaldo va fi aspru pedepsit de Manchester United pentru gestul său de la meciul cu Tottenham din etapa intermediară a Premier League.

Jurnaliștii de la Mirror scriu că, după ce a fost scos din lot pentru jocul cu Chelsea de sâmbătă, portughezul va fi sancționat drastic și din punct de vedere financiar de șefii de pe „Old Trafford”. Conform sursei menționate, ar fi vorba de o amendă de un milion de lire sterline, cea mai mare din istoria fotbalului. În plus, starul portughez va fi obligat să-și ceară scuze în fața  coechipierilor.

Până acum, cele mai mari amenzi au fost în cuantum de 400.000 de lire și le primiseră Harry Kane (în 20021, pentru că a refuzat să se mai prezinte la antrenamentele lui Tottenham, forțând astfel un transfer la Manchester City) și Carlos Tevez (în 2011, pentru că a refuzat să intre pe teren la un meci al lui Manchester City cu Bayern Munchen).

20-10-2022
20:38

Prima reacție a lui Cristiano Ronaldo după ce a fost scos din lotul lui Manchester United

Cristiano Ronaldo a postat un mesaj pe rețelele de socializare, ca primă reacție după ce a fost scos din lotul lui Manchester United: „Așa cum am făcut întotdeauna de-a lungul carierei mele, încerc să trăiesc și să joc cu respect față de colegii mei, adversarii mei și antrenorii mei. Asta nu s-a schimbat.

Nu m-am schimbat. Sunt aceeași persoană și același profesionst care am fost în ultimii 20 de ani în care am jucat în fotbalul de elită, iar respectul a jucat întotdeauna un rol foarte important în luarea deciziilor. 

Am început de foarte tânăr, jucătorii mai în vârstă și mai experimentați au fost întotdeauna exemple extrem de importante pentru mine.

Astfel, mai târziu, am încercat întotdeauna să setez un exemplu în mine pentru tinerii care au crescut în toate echipele pe care le-am reprezentat. Din păcate nu este întotdeauna posibil asta și câteodată tensiunea  momentului nu scoate ce e mai bun din noi”.

„În aceste momente, simt doar că trebuie să muncesc din greu în Carrington, să îmi sprijin coechipierii și să mă pregătesc pentru tot în orice meci.

Nu este o opțiune să cedezi în fața presiunii. Nu a fost niciodată. Aceasta este Manchester United și uniți trebuie să rămânem. În curând vom fi din nou împreună”, a scris Cristiano Ronaldo pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano)

20-10-2022
17:14

Cristiano Ronaldo a fost exclus din lot pentru meciul cu Chelsea

A venit nota de plată pentru Cristiano Ronaldo, care a plecat la vestiare înainte de terminarea partidei Manchester United – Tottenham 3-0. Conducerea „diavolilor roșii” a anunțat prima sancțiune pe care a luat-o împotriva superstarului portughez.

„Cristiano nu va face parte din lotul lui Man United pentru meciul de sâmbătă cu Chelsea. Restul echipei este concentrată în totalitate pentru acel joc”, a transmis Manchester United, conform jurnalistului italian Fabrizio Romano.

Cristiano Ronaldo a fost pe bancă în startul meciului Manchester United – Tottenham. Și, în minutul 90, la 2-0 pentru gazde, când a înțeles că nu va bifa vreun minut, a plecat furios la vestiare. Un gest pentru care a fost criticat, ironizat de fani. Și pentru care, scrie presa engleză, nu va scăpa nesancționat de către club.

Erik ten Hag, ședință cu ”recidivistul” Ronaldo, în această după-amiază

Cristiano Ronaldo n-a jucat cu Tottenham. Și a reacționat într-o manieră care, în ultima vreme, a devenit o constantă atunci când nu este folosit pe toată durata partidei.

ADVERTISEMENT

În vară, la un amical pe Old Trafford, cu Rayo Vallecano, a plecat acasă la jumătatea meciului, după ce a fost schimbat. Apoi, în august, a răbufnit la un meci împotriva lui Brentford.

Ulterior s-a mulțumit doar să comenteze sau să gesticuleze pe bancă. Acum însă, în două meciuri succesive, a avut reacții elocvente pentru a-și exprima nemulțumirea.

ADVERTISEMENT

Episoade succesive

Este adevărat, Ronaldo a fost titular în doar două dintre cele 10 meciuri ale lui United în Premier League până acum în acest sezon. Ten Hag l-a preferat ca vîrf pe Marcus Rashford. Iar acesta nu a avut neapărat un randament mai bun.

Însă, după ce i-a luat locul lui Martial, marcând contra lui Everton golul victoriei și cel de-al 700-lea al carierei la echipele de club, Erik ten Hag nu l-a nedreptățit.

ADVERTISEMENT

A fost integralist cu Omonia (în Europa League, de altfel, a fost mereu titular), și în primul 11 cu Newcastle. Dar nu a izbutit mare lucru. Nici cu ciprioții, nici în campionat. Meci în care a fost schimbat, în minutul 71, de Rashford.

A pufnit, a mormăit, și-a dat ochii peste cap pe bancă. Iar acum, contra lui Tottenham, știți povestea.

ADVERTISEMENT

Discuția cu antrenorul, după antrenament

Erik ten Hag nu a reacționat după meci. Era fericit pentru succes. Dar și pentru prestația echipei. Despre care a spus că este cea mai solidă din acest sezon. S-a mulțumit să spună că se va ocupa de ”ieșirea” lui Cristiano astăzi.

”Ne vom ocupa de asta joi. L-am văzut plecând, dar nu am mai vorbit cu el după aceea. Nu sunt atent la asta, vrem să ne concentrăm pe această echipă, a fost o performanță magnifică a tuturor celor 11 jucători.

Ceea ce am văzut în această seară au fost 11 jucători care apără, 11 jucători care atacă. A fost multă dinamică și în atac. Trebuie să menționez, am spus 11 jucători, și trebuie să mă corectez.

A fost o performanță și a celor care au intrat și au avut un rol bun. În seara aceasta sărbătorim rezultatul și de restul ne ocupăm mâine”, a spus tehnicianul.

Ce riscă acum Cristiano

Pentru moment însă, nu a răsuflat nimic. Există doar imagini cu Cristiano sosind la antrenament, pe care le-a furnizat cotidianul The Sun, pe pagina sa web.

Clubul este însă decis să reacționeze. Iar o primă măsură este cea a unei amenzi usturătoare. În plus, Cristiano riscă să fie exclus din lot pentru meciul cu Chelsea din campionat.

O decizie în acest sens încă nu a fost luată. Cel mai probabil, un cuvânt important de spus aici îl va avea și Ten Hag. După discuția pe care o va purta cu jucătorul.

O mulțime de critici, dar Rio Ferdinand îi sare-n ajutor

Evident, gestul lui Cristiano Ronaldo nu le-a scăpat nici foștilor fotbaliști. Cei mai mulți dintre ei criticându-l pe portughez. La polul opus s-a plasat fostul său coleg, Rio Ferdinand, care consideră că vina este împărțită pentru situația actuală.

Fostul fundaș al Angliei, Danny Mills, a fost tranșant. ”Dacă a făcut asta, este o rușine absolută. Cred că este o lipsă de respect pentru echipă, pentru manager, pentru suporteri.

Au câștigat cu 2-0. De ce să se plângă? Și dacă pierdeau 2-0, tot nu era corect, dar aș înțelege. Este clar că se consideră mai presus de club”, a precizat acesta.

Un alt fost jucător, Gabriel Agbonlahor, a adăugat: ”Este un băiat răsfățat. Să mergi așa către tunel este o rușine. Nu poți face asta. Este atât de lipsit de respect față de colegii tăi.

Dacă eram în vestiar cu Ronaldo, doream ca managerul meu să facă o declarație pe această temă. Și l-aș scoate pe Ronaldo din calcule pentru jocul cu Chelsea.”

”Să-i dea drumul”

În replică, așa cum spuneam, Rio Ferdinand a fost de altă părere. Și spune că soluția pentru a evita astfel de momente este ca în perioada de transferuri din iarnă clubul să-i dea drumul lui Cristiano dacă ten Hag nu-l vede titular.

”Singurul meu gând ar putea fi acela că acum Cristiano a fost menajat pentru meciul din weekend, împotriva lui Chelsea. Numai așa aș vedea eu logica. 

Nu a jucat astăzi și era logic ca Ronaldo să fie furios. Nici nu mă așteptam la altceva de la el. Cred că marea problemă este la Erik ten Hag.

Pe măsură ce se apropie următoarea fereastră de transferuri, va trebui să gândească foarte atent la ceea ce face. Iar dacă nu-l vede pe Cristiano Ronaldo între titulari, ar trebui să-l elibereze de contract și să-i dea drumul.

Nu este corect pentru nimeni – club, Cristiano, Erik ten Hag sau ceilalți jucători – că după fiecare meci în care nu e titular să se pună întrebarea  „de ce nu a jucat de la început Cristiano Ronaldo?

Man Utd a câștigat cu 2-0 astăzi și, probabil, mâine se va vorbi mai mult despre Ronaldo. Iar acest lucru nu este corect”, a spus Ferdinand, fost coleg cu Ronaldo.

Nici fanii nu l-au iertat

Au fost mulți fani care au fost deranjați de atitudinea lui Cristiano Ronaldo. Mai cu seamă că echipa favorită le-a oferit un succes important. Și pare că începe să-și recâștige turația necesară pentru a viza locurile fruntașe.

A existat și o postare care a devenit virală. În care, în prim-plan, a fost o  hartă a zonelor sale de acțiune. Banca de rezerve și drumul către vestiare.

Evident, o ironie. Care a fost completată de o remarcă menită să pună sare pe rană: ”Harta este greșită pentru că s-a și încălzit un pic, nu a stat doar pe bancă tot meciul”.

  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Cristiano Ronaldo conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT