Sport

Manchester United, în goană după trofee. 5 motive pentru care își poate umple vitrina la finele sezonului

Analiștii fotbalului englez au identificat 5 motive pentru care Manchester United poate obține toate trofeele pentru care luptă în acest sezon.
02.03.2023 | 21:28
Manchester United in goana dupa trofee 5 motive pentru care isi poate umple vitrina la finele sezonului
Manchester United a câștigat Cupa Ligii, dar nu vrea să se oprească aici. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester United a avut șase ani în care și-a dezamăgit fanii. Erik ten Hag a făcut însă minuni. Și dacă la începutul sezonului, când consemnam conflictul acestuia cu Cristiano Ronaldo, poate mai erau suporteri care se îndoiau de capacitatea sa de a scoate echipa din criză, acum lucrurile s-au schimbat radical.

După ce Manchester United a câștigat Cupa Ligii, suporterii visează la ”patru din patru”

A fost mai întâi dubla cu FC Barcelona, din play-off-ul Europa League. O adevărată finală, pe care Manchester United a izbutit să o tranșeze în favoarea sa.

ADVERTISEMENT

Apoi a venit și primul trofeu în ultimii șase ani, Cupa Ligii, după un sec 2-0 cu Newcastle. Iar în prima zi de martie, după 0-1, un 3-1 cu West Ham care îi permite să meargă mai departe și-n Cupa Angliei.

Trăgând linie, o competiție deja acontată, plus alte două în care drumul către finală și, de ce nu, câștigarea trofeului, este deschis. În plus, de ce nu, spun suporterii, se pot schimba lucrurile și-n campionat.

ADVERTISEMENT

Sigur, acum sunt 11 puncte până la Arsenal. Însă cu un meci mai puțin. Dacă ar câștiga restanța, ar mai rămâne de recuperat opt. Și ar mai avea la dispoziție 13 runde.

Greu, dar nu imposibil. O spun și cei de la GOAL, care au făcut o listă cu cinci motive care ar putea să fie determinante pentru un sezon  de vis al celor de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Casemiro, un învingător la superlativ

Înainte ca brazilianul să ajungă la Manchester United, de la Real Madrid, actuala sa echipă pierdea cu 4-0 cu Brentford. ”Spune-le că voi rezolva asta”, îi spunea Casemiro agentului său.

Iar după ce a intrat în echipă, lucrurile într-adevăr s-au schimbat radical. Este, de altfel, și unul dintre motivele care au dus trupa lui ten Hag la câștigarea Cupei Ligii.

ADVERTISEMENT

”Este un trofeu în plus pentru mine și îl primesc întotdeauna cu bucurie, indiferent de competiție. Istoria mea a fost întotdeauna despre victorie, încă de când eram copil, așa că aici nu este diferit.

Sunt aici pentru a-mi ajuta coechipierii și pe Manchester United”, a declarat el după finala Cupei Ligii.

Calitățile sale, ca și mentalitatea de învingător, fac din Manchester United o formație care nu mai este un outsider indiferent de adversarul întâlnit. Iar acest lucru o poate ajuta în cursa pentru alte trofee.

Lotul lui Arsenal

Spuneam, titlul de campioană pare trofeul cel mai departe pentru Manchester United. Dată fiind diferența de puncte care o separă de actualul lider, Arsenal.

Numai că ”tunarii”, au arătat-o pașii greșiți din februarie, nu este invincibilă. Iar Arteta are la dispoziție un lot care nu este la fel de bine echilibrat precum cel al lui Erik ten Hag. Lucru care ar putea conta în condițiile în care și Arsenal este angrenată pe mai multe fronturi.

Rashford, arma letală

Marcus Rashford s-a descătușat parcă după plecarea lui Cristiano Ronaldo. Iar după Cupa Mondială din Qatar a înscris de 17 ori, ajungând, cu cel din finala Cupei Ligii, la 25 de reușite în acest sezon.

”A fost genial și, în forma actuală, este probabil cel mai bun jucător din lume. Îi puteți vedea forma, s-a întărit în sala de sport și a muncit foarte mult.

Clubul a lucrat cu el foarte bine. Oamenii nu văd munca pe care o depune după antrenament. Mă bucur pentru el, o merită”, spune Phil Jones.

Iar Erik ten Hag nu are dubii. Este omul pe care se bazează pentru a aduce golurile necesare obținerii de noi trofee.

Manchester City este focusată pe Liga Campionilor

Nu doar Arsenal, ci și Manchester City este un rival în lupta pentru titlu. Doar că trupa lui Pep este la 6 puncte acum, când United are un meci mai puțin disputat. Iar ”cetățenii” sunt un rival și-n FA Cup, fiind și ei prezenți în sferturile de finală.

Însă, la trupa lui Guardiola intervine un alt factor: Liga Campionilor. Este trofeul pe care și-l dorește cu City și pentru care, în cazul în care este nevoie, ar putea sacrifica lupta pentru trofeele interne.

Inteligența tactică a lui Erik ten Hag

Al 5-lea punct i-a determinat pe cei de la GOAL să se reîntoarcă în tabăra lui Manchester United. Mai exact, la Erik ten Hag. Cel care a reușit să transforme radical echipa.

Este indiscutabil un bun motivator, e capabil să scoată ce este mai bun de la jucători. Și, în plus, are o inspirație teribilă în ceea ce privește schimbările, lucru dovedit și în returul cu FC Barcelona.

Modificări face și-n ceea ce privește sistemul de joc. Cel preferat este 4-2-3-1, dar nu ezită să treacă la 4-3-3 sau la experimentalul 3-4-3, în funcție de adversar și situația din teren.


  • 2,80 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „2 solist” la meciul Liverpool – Manchester United

ADVERTISEMENT