Premier League

Manchester United, pierderi de zeci de milioane de euro din cauza pandemiei! Dezastru în balanța clubului

21.10.2020 | 22:47
Manchester United pierderi de zeci de milioane de euro din cauza pandemiei Dezastru in balanta clubului
ADVERTISEMENT

Manchester United, unul dintre cele mai titrate cluburi din Premier League, înregistrează pierderi de aproximativ 80 de milioane de euro, arată ultimul raport financiar, conform BBC Sports.

Clubul britanic a analizat veniturile din sezonul 2019/2020, observând o scădere semnificativă la nivel financiar, atât din cauza pandemiei de coronavirus, dar și pentru că rezultatele sportive lipsesc în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

United a fost unul dintre cluburile legate direct de proiectul „The Big Picture”, prin care se propuneau modificări masive în Premier League, cluburile de top putând primi drepturi suplimentare la nivel decizional.

Manchester United, pierderi de zeci de milioane de euro din cauza pandemiei

Numerele din sezonul 2019/2020 arată faptul că veniturile totale lui Manchester United au scăzut cu aproape 20%, ajungând la puțin peste 500 de milioane de euro, față de 627 de milioane sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Scăderea este cauzată nu doar de pandemia de coronavirus, ci și de lipsa de performanțe sportive, Manchester United nu a participat în Liga Campionilor sezonul trecut, după un sezon 2018/2019 slab în Premier League, „diavolii” terminând pe poziția a șasea.

Clubul britanic a înregistrat pierderi de 23 de milioane de lire sterline, conform ultimului raport financiar, valabil până la finalul lunii iunie a acestui an, iar datoria netă a ajuns la 474 de milioane de lire, mai mult decât dublu față de precedenta analiză a veniturilor.

ADVERTISEMENT

Woodward: „guvernul britanic ar trebui să permită accesul fanilor pe stadioane”

Ed Woodward, vicepreședintele executiv de la Manchester United a spus că guvernul britanic ar trebui să găsească soluții pentru ca fanilor să le fie permis din nou accesul în stadioane.

„Guvernul britanic ar trebui să permită accesul fanilor pe stadioane cât de repede este în siguranță să o facă. Dacă persoanelor le este permis să stea într-un avion mai multe ore, în interiorul unui cinematograf sau chiar să se uite la un meci de fotbal în cinema, de ce să nu poată sta în exterior, în stadion, în cadrul unui mediu controlat și gestionat în mod profesionist”, a declarat Woodward.

ADVERTISEMENT

Conducătorul de la United a admis faptul că echipa din Manchester a jucat un rol activ în proiectul „Big Picture”, respins momentan de către cluburile din Premier League, dar a respins legăturile clubului britanic cu crearea unei noi competiții inter-cluburi la nivel european.

„Mereu vor fi dezbateri intense în legătură cu schimbările din structura fotbalului, așa cum a fost și acum 28 de ani când s-a creat Premier League. Am văzut știrile (n. ed. despre implicarea lui Manchester United în formarea noii competiții), nu știu de unde au apărut”, a adăugat Ed Woodward.

ADVERTISEMENT