Sport

Manchester United, prima mutare pe piața transferurilor. „Diavolii roșii” s-au înțeles cu un star al Borussiei Dortmund

Perioada de mercato începe în forță pentru Manchester United. Un star al Borussiei Dortmund s-a înțeles cu „diavolii” și va evolua din sezonul viitor pe Old Trafford.
10.06.2021 | 15:39
Manchester United prima mutare pe piata transferurilor Diavolii rosii sau inteles cu un star al Borussiei Dortmund
ADVERTISEMENT

În timp ce restul granzilor din fotbalul european duc bătălii grele pentru semnătura lui Erling Haaland, Manchester United încearcă să-și întărească ofensiva cu un alt star al Borussiei Dortmund. Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, Jadon Sancho a ajuns deja la un acord cu oficialii clubului și va evolua din sezonul viitor pe Old Trafford, alături de Edinson Cavani, Bruno Fernandes şi Marcus Rashford.

Rămâne de văzut, însă, dacă „diavolii roșii” vor fi dispuși să achite prețul uriaș – 95 milioane de euro – solicitat de fosta campioană a Germaniei în schimbul tânărului său atacant. În plus, rivalele Chelsea și Liverpool și-ar putea manifesta la rândul lor intenția de a-l achiziționa, mai ales în cazul în care Haaland se dovedește a fi, cel puțin pentru moment, o misiune imposibilă.

ADVERTISEMENT

16 goluri și 21 de pase decisive a reușit Sancho în cele 37 de partide din sezonul recent încheiat, iar aducerea sa ar reprezenta și o adevărată lovitură de imagine pentru echipa lui Ole Gunnar Solskjær, în condițiile în care fanii îl doresc încă din 2019.

Manchester United, aproape să bifeze primul transfer al verii. Au început negocierile pentru Jadon Sancho

Manchester United a ajuns la un acord cu Jadon Sancho, care ar urma să semneze un contract valabil până în 2026. Încep acum negocierile cu Borussia Dortmund, care cere în schimbul său 95 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cele două părți nu s-au înțeles încă, dar Man United simte că transferul lui Sancho e mai aproape ca oricând”, a scris Fabrizio Romano într-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe contul său de Twitter.

Până atunci, însă, atacantul Borussiei Dortmund a fost inclus de selecționerul Gareth Southgate în lotul pentru Euro 2020 și speră să facă o figură frumoasă. În primul meci al Grupei D, programat pe 14 iunie, Anglia va înfrunta Croația, ca mai apoi să dea piept cu reprezentantele Scoției și Cehiei.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul jucător de marcă aflat în vizorul lui Manchester United

Chiar dacă întărirea atacului rămâne principala preocupare în actuala perioadă de mercato, Manchester United nu are de gând să neglijeze nici faza defensivă. Prin urmare, în vizorul „diavolilor roșii” se află Jan Oblak de la Atletico Madrid, pe care multe voci ale fotbalului mondial îl descriu drept cel mai bun portar al momentului, dar și fundașul Raphael Varane.

Potrivit Mundo Deportivo, acesta mai are contract cu Real Madrid până în vara anului viitor, însă ar putea fi cedat pe Old Trafford în schimbul unei sume de aproximativ 50 de milioane de euro. În plus, oficialii clubului sunt dispuși să-i ofere un salariu cât se poate de atractiv: 12 milioane de euro pe sezon.

ADVERTISEMENT

17 goluri și 7 pase decisive și-a trecut în cont francezul în cele 230 de partide disputate în capitala Spaniei. 80 de milioane de euro a fost cea mai înaltă cotă atinsă de-a lungul carierei, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com.

În ceea ce privește linia mediană, speranțele Ole Gunnar Solskjær se leagă de tânărul Declan Rice de West Ham United, în ciuda faptului că a reușit doar două goluri și o singură pasă decisivă în sezonul recent încheiat. Pentru semnătura sa, vicecampioana Angliei va trebui să se dueleze cu eterna rivală Manchester City.

ADVERTISEMENT