Premier League

Manchester United şi Dortmund s-au înţeles pentru Jadon Sancho. Anunțul de ultimă oră din Anglia

20.04.2020 | 15:08
Manchester United si Dortmund sau inteles pentru Jadon Sancho Anuntul de ultima ora din Anglia
ADVERTISEMENT

Nici măcar pandemia de coronavirus, care a zguduit din temelii Marea Britanie, nu a pus stop megatransferurilor din Premier League. Jucătorii sunt încă în locuinţele lor, aşteptând momentul primirii OK-ului pentru începerea antrenamentelor, dar oficialii cluburilor lucrează mai ales la strategiile pentru viitorul sezon.

Transferul este anunţat de tabloidul The Sun

Unul dintre marile cluburi care are o forţă financiară uriaşă este Manchester United. Gruparea de pe Old Trafford este disperată să revină în careul de aşi al fotbalului englez şi să redevină o pretendentă la titlu. Iar pentru asta e gata să facă transferuri de top, în pofida situaţiei delicate din punct de vedere economic, generată de pandemie.

ADVERTISEMENT

Presa britanică, în speţă tabloidul The Sun, anunţă că United a reuşit deja să dea o mare lovitură de imagine, ajungând la un acord cu Borussia Dortmund pentru internaţionalul englez Jadon Sancho.

Nu este dezvăluită suma de transfer

Nu se dezvăluie valoarea transferului, dar se precizează că reprezintă un nou record pentru Premier League, după ce, în 2015, tot diavolii roşii  îl stabiliseră pe cel precedent, plătind 105 milioane de euro lui Juventus pentru a-l readuce pe francezul Paul Pogba.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Jadon Sancho urmează a fi oficializat în vară, jucătorul de 20 de ani urmând a deveni noua vedetă din lotul pregătit de norvegianul Ole Gunnar Solskjaer.

Confirmarea venită de la Jadon Sancho

Şi Jadon Sancho şi-a dorit această mutare. În vară, el a făcut un live pe Instagram şi un fan al lui United i-a cerut atunci dacă e adevărat că va veni pe Old Trafford să bea o gură de apă, ceea ce jucătorul a făcut imediat.

ADVERTISEMENT

Cota lui Jadon Sancho este de 120 de milioane euro, ceea ce ar reprezenta al optulea cel mai scump jucător din lume. În acest sezon de Bundesliga el a marcat 14 goluri şi a dat 16 pase decisive, cifre absolut impresionante la numai 20 de ani.

United poate recupera din bani din vânzarea lui Paul Pogba

Manchester United ar putea recupera o bună parte din ivestiţie prin transferul lui Paul Pogba la Real Madrid sau la Juventus, de pe urma căruia s-ar putea încasa minim 70 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Foarte important pentru alb-roşii este însă să scape definitv de povara celui mai scump jucător din Premier League, chilianul Alexis Sanchez, cu un salariu de 28 milioane euro, aflat acum sub formă de împrumut la Milano, la Inter.

ADVERTISEMENT