Sporturi

Marat Safin, fostul lider ATP, reacție controversată despre tenisul feminin: „E imposibil de vândut!”

29.04.2020 | 19:47
Marat Safin fostul lider ATP reactie controversata despre tenisul feminin E imposibil de vandut
Marat Safin, fostul lider ATP, reacție controversată despre tenisul feminin: „E imposibil de vândut!”. Foto: La Reppublica.it
ADVERTISEMENT

Fostul lider ATP, rusul Marat Safin, a ținut să își precizeze poziția față de inițiativa propusă de Roger Federer, ca să fie unite la nivelul unei singure organizații competițiile masculine și feminine.

Trebuie să ai o Serena Williams sau o Maria Șarapova

Deși susține că este un partizan al acestei idei a elvețianului, pe care o consideră foarte binevenită, el spune că tenisul feminin este foarte greu de vândut, că tot partidele de la masculin au cel mai mare impact.

ADVERTISEMENT

„Tenisul masculin este cel care comandă. Produce mulți bani de ceva vreme. De cealaltă parte, cel feminin e un produs mult mai puțin comercial.  E greu de vândut și aproape imposibil, dacă nu există vedete sportive și medatice în același timp, ca Maria Sharapova sau Serena Williams”.

Și Mihail Iujnîi îl susține

Părerea sa o împărtășește și alt fost jucător rus din generație cu Safin. Mihail Iujnîi. „Sunt de acord în totalitate cu Marat. Dacă mă întrebi acum care este Top 10 la fete, nu-ți pot spune decât anumite nume, dar nu și ordinea lor, cu toate că sunt în fenomen”.

ADVERTISEMENT

Inițiativa lui Roger Federer a avut, cum era și de așteptat, un ecou uriaș atât printre jucători cât și printre reprezentantele WTA. Majoritatea opiniilor susțin cauza veteranului elvețian de 38 de ani.

Simona Halep susține ideea de unificare

Printre primele care au răspuns, chiar după numai câteva ore de la apariția mesajului lui Roger pe contul său de socializare, s-a aflat și Simona Halep, de altfel o mare admiratoare a elvețianului.

ADVERTISEMENT

Problema este însă cel mai probabil una de viittor, pentru că, deocamdată, în actualul sezon încă nu se știe dacă se va mai juca și dacă da care vor fi acele turnee care vor avea loc.

Și tenisul va adopta măsuri speciale din cauza pandemiei

Pentru a nu mai vorbi de măsurile de siguranță care vor trebui implementate ca urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus și de faptul că dacă se va juca se va face acest lucru cu porțile înschise.

ADVERTISEMENT

Ca de altfel toate sporturile și tenisul poate plăti dureros stopul produs de COVID 19, pentru că se pune serios problema ca jucătorii și jucătoarele de pe locurile mai joase, de la 300 în jos, să mai aibă resurse financiare pentru a nu abadona activitatea competițională.

ADVERTISEMENT