News

Maraton al vaccinări cu ocazia Zilei Armatei, în 6 spitale militare din țară. Imunizarea, realizată luni și marți

Cu ocazia Zilei Armatei, Ministerul Apărării organizează un nou maraton al vaccinării anti-Covid, în 6 spitale militare din țară.
25.10.2021 | 09:33
Maraton al vaccinari cu ocazia Zilei Armatei in 6 spitale militare din tara Imunizarea realizata luni si marti
ADVERTISEMENT

După ce Maratonul Vaccinări din Capitală s-a dovedit a avea un real succes, cu zeci de mii de oameni imunizați anti-Covid-19 în trei zile, autoritățile anunță o nouă campanie similară.

Astfel, de luni, 25 octombrie, de la ora 8.00, până marți, Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează, cu prilejul Zilei Armatei României, un nou maraton de vaccinare în 6 spitale militare din țară.

ADVERTISEMENT

România, încă un maraton al vaccinări. Imunizarea, realizată în 6 spitale militare din țară, cu ocazia Zilei Armatei

Într-un comunicat emis luni, Ministerul Apărării Naţionale anunță că organizează, în următoarele două zile, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de vaccinare sub deviza ”Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!”.

Maratonul se va desfășura în 6 spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19, arată MApN.

ADVERTISEMENT

Românii de peste 12 ani care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând de luni, ora 8.00, până marţi, ora 20.00, în centrele de vaccinare care funcţionează la:

  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Iacob Czihac” din Iaşi;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca;
  • Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa;
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Militar “Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova;
  • Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” din Timişoara.
ADVERTISEMENT

România a ajuns la rata de imunizare de 40% în rândul populației adulte

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, a declarat că numai în ultimele 72 de ore s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin și că în acest moment, în România, peste 40% din populația adultă s-a vaccinat.

”Îi încurajez şi pe cei care nu sunt decişi să se vaccineze, să se adreseze către centrele de vaccinare. Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare, aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puţin 70 la sută persoane vaccinate din populaţia adultă.

ADVERTISEMENT

În acest moment, avem peste 40 la sută rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte, de peste 18 ani”, a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiţă.

Situația gravă din punct de vedere epidemiologic, dar și restricțiile impuse, au intensificat campania de vaccinare din România. Astfel, vineri a fost stabilit un record privind numărul de doze administrate (128.014), iar sâmbătă a fost stabilit recordul privind numărul persoanelor care au primit prima doză (91.665).

Chiar și ieri, duminică, bilanțul vaccinărilor a fost unul ridicat, chiar dacă în ușoară scădere față de vineri și sâmbătă. 110.539 de persoane au fost vaccinate anti-Covid , dintre care 83.504 au primit prima doză, anunță CNCAV.

ADVERTISEMENT