Sport

Marcel Bîrsan, penalty acordat cu ajutorul VAR în Sepsi – FCSB! Inițial nu a dat nimic la ținerea lui Dawa

Marcel Bîrsan a avut nevoie de ajutorul VAR pentru a acorda un penalty în meciul Sepsi - FCSB, deși faza a fost destul de clară încă de la început.
24.10.2022 | 21:42
Marcel Birsan penalty acordat cu ajutorul VAR in Sepsi  FCSB Initial nu a dat nimic la tinerea lui Dawa
Marcel Bîrsan a avut nevoie de ajutorul VAR pentru a acorda un penalty în meciul Sepsi - FCSB, deși faza a fost destul de clară încă de la început. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Întâlnirea de la Sfântu Gheorghe este una extrem de importantă pentru locurile de play-off, bucureștenii putând urca pe poziția a 6-a în cazul unei victorii.

Penalty cu VAR acordat de Marcel Bîrsan în Sepsi – FCSB

Partida Sepsi – FCSB, ultima a etapei a 15-a din SuperLiga, a început extrem de tare cu ocazii de poartă. La mijlocul primei reprize a apărut și prima fază controversată, iar Marcel Bîrsan a avut nevoie de intervenția VAR pentru a dicta un penalty.

ADVERTISEMENT

În minutul 22, Cosmin Matei a aruncat un balon în spatele apărării lui Nicolae Dică pentru Alexandru Tudorie, dar acesta a fost ținut clar de tricou de Joyskim Dawa în careu, dar arbitrul Marcel Bîrsan a făcut ca jocul să continue.

Jucătorii lui Cristiano Bergodi au protestat vehement la faptul că ”centralul” nu a acordat nimic, dar acesta a fost chemat din camera VAR de mult mai experimentatul Ovidiu Hațegan să revadă faza pe monitoare.

ADVERTISEMENT

După 5 minute de așteptare, timp în care a analizat cu atenție ținerea lui Dawa asupra lui Tudorie, Bîrsan a dictat lovitură de pedeapsă pentru gazde și i-a arătat cartonașul galben fundașului de la FCSB.

Sepsi, al 6-lea penalty ratat în acest sezon

Același Alexandru Tudorie a luat mingea pentru a executa penalty-ul, în ciuda faptului că o regulă nescrisă spune că jucătorul faultat nu execută lovitura de la 11 metri. Și zicala s-a potrivit și acum, deoarece portarul Ștefan Târnovanu l-a ghicit pe atacantul lui Sepsi și a parat execuția.

ADVERTISEMENT

Pentru formația covăsneană este un sezon negru în ceea ce privește loviturile de pedeapsă. Penalty-ul ratat de Tudorie în meciul cu FCSB este al 6-lea irosit elevii lui Cristiano Bergodi în acest sezon, în toate competițiile.

Primele au venit în victoria cu Olimpija Ljubljana, scor 3-1, din prima manșă a turului 2 preliminar al Conference League. Atunci au ratat Marius Ștefănescu și același Alexandru Tudorie. Cosmin Matei a irosit și el o astfel de ocazie la 0-0 în partida cu Petrolul Ploiești din etapa a 3-a, încheiată 1-1, iar Mario Rondon și Ion Gheorghe nu au putut să înscrie de la punctul cu var în victoria clară cu 7-0 în fața lui FC Botoșani, în runda a 11-a.

ADVERTISEMENT

Au existat și altfel de probleme la partida de la Sfântu Gheorghe. Fanii FCSB-ului au avut scandări xenofobe la adresa suporterilor lui Sepsi, după ce aceștia au intonat imnul ”Ținutului Secuiesc” au scandat ”Ria, ria, Ungaria!”


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,70 este cota pentru „peste 8,5 cornere” la Anderlecht – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT