News

Marcel Boloș anunță noi ”măsuri fiscale”: ”E greu de asigurat stabilitatea deficitului bugetar”

Ministrul de finanțe Marcel Boloș anunță noi ”măsuri fiscale” menite să asigure stabilitatea deficitului bugetar, pe lângă celebrul pachet de legi contestat la CCR.
02.10.2023 | 18:12
Marcel Bolos anunta noi masuri fiscale E greu de asigurat stabilitatea deficitului bugetar
Marcel Boloș anunță noi ”măsuri fiscale”. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Boloș pare că vrea să pregătească populația de ce e mai rău în această iarnă, considerând că ”probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri suplimentare care să asigure încadrarea în ținta de deficit de 5.5% din PIB”. România are nevoie de disperată de zecile de miliarde de euro din PNRR, avertiza Boloș în trecut.

Marcel Boloș anunță noi ”măsuri fiscale”

”Probabil va fi nevoie, în curând, de noi măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit de 5,5% din PIB şi acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, acele cheltuieli pe care nu le putem controla şi care vin din zona ordonatorilor principali de credite”, a declarat ministrul la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ministrul finanțelor a reamintit tuturor că actualul proiect de lege, contestat de Opoziție la CCR, este esențial pentru reducerea deficitului bugetar. În caz contrar, avertizează Boloș, țara noastră va avea mari probleme și va pierde banii din PNRR, fiind vorba de aproape 30 de miliarde de euro, potrivit Digi 24.

”Am precizat că, pentru luna decembrie, care este luna cu cheltuielile publice cele mai mari, va trebui să avem încă de acum stabilite măsuri suplimentare pentru a putea controla deficitul bugetar şi a ne încadra în angajamentele asumate faţă de Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

Nu discutăm de măsuri fiscal-bugetare sau de măsuri care să privească drepturi ale personalului angajat în sistemul public, nu acesta este scopul, ci anumite categorii de cheltuieli care pot fi amânate şi pentru anul viitor şi să generăm cheltuieli şi datorii faţă de furnizorii de servicii publice în anul următor”, a completat ministrul Marcel Boloş.

Practic, luna decembrie este cea mai complicată pentru țara noastră, pentru că atunci ar trebui făcute mai multe plăți. ”Eu vorbeam de acele cheltuieli de capital care sunt din alte surse decât fondurile externe nerambursabile, programele noastre naţionale, de la săli de sport, de la cămine de cultură şi bazine de înot, acestea pot fi amânate şi pentru anul viitor, dacă nu va fi o altă alternativă la cheltuielile care se generează în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fim foarte atenţi mai ales la aceste cheltuieli din luna decembrie care pot să dea peste cap ţinta de deficit”, a subliniat ministrul Marcel Boloş. O delegație FMI a vizitat recent țara noastră, un semnal de avertisment transmis tuturor, însă Marcel Boloș reamintește că această vizită are loc anual.

”Aşa cum şi Comisia Europeană ne-a recomandat în luna iulie, credem noi că şi acum recomandările FMI vor converge spre acelaşi tip de măsuri, atât măsuri de natură fiscal-bugetară, care se găsesc în legea care acum este la CCR cât şi măsuri care privesc reducerea de cheltuieli publice precum şi cele de combatere a evaziunii fiscal.

ADVERTISEMENT

Fără pachetul de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar”, a explicat Marcel Boloș. La fel ca și Marcel Ciolacu, ministrul Boloș a subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a nu pierde banii din PNRR, zecile de miliarde de euro care pot face diferența între prosperitatea sau falimentul României.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit