News

Marcel Boloș, motiv de scandal în PNL. Ministrul finanțelor, amenințat că ”va fi dat cu capul de pereți”

Ultimele declarații ale lui Marcel Boloș au provocat un scandal uriaș în sânul PNL. Ministrul finanțelor a fost amenințat că ”va fi dat cu capul de pereți”.
03.07.2023 | 16:29
Marcel Bolos motiv de scandal in PNL Ministrul finantelor amenintat ca va fi dat cu capul de pereti
Scandal la ședința PNL: ministrul Marcel Boloș, amenințat că ”va fi dat cu capul de pereți”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ultimele ieșiri publice ale lui Marcel Boloș, ministrul finanțelor publice, au dus la un scandal uriaș la vârful PNL. În ședința liberalilor de luni, ministrul finanțelor a fost amenințat că ”va fi dat cu capul de pereți”.

Scandal la ședința PNL: ministrul Marcel Boloș, amenințat că ”va fi dat cu capul de pereți”

Tensiune majoră printre liderii PNL după ultimele măsuri fiscale propuse de un membru liberal din Guvernul Ciolacu. Marcel Boloș, ministrul finanțelor, a fost atacat dur de colegii de partid.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat asta la câteva zile după ce oficialul a cerut eliminarea facilităților din domeniul IT, sub explicația că România va pierde fonduri europene dacă nu scade deficitul bugetar.

Reuniți luni, 3 iulie, într-o ședință la partid, liderii PNL s-au contrat în dese rânduri și l-au pus la zid pe Boloș. Cei mai duri au fost Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, și deputatul Pavel Popescu.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă i-a transmis lui Boloș să nu mai vorbească public despre subiecte care nu au fost analizate în prealabil în partid, altfel ”va fi dat cu capul de pereţi”.

”Am sacrificat oameni de la noi de dragul PSD. Nu l-am văzut pe Boloş să meargă să îl ia de gât pe şeful ANAF. Toate aceste facilităţi nu sunt corecte pentru această ţară, din punct de vedere politic dacă am renunţa la ele ne-ar arunca şi mai tare în aer.

ADVERTISEMENT

Ciolacu ne-a lăsat în aer cu această declarație în timp ce stăm aici ar trebui să luam nişte decizii în PNL. Să ne luăm angajamentul că PNL nu va vota aceste măsuri. Boloş trebuie să înţeleagă că va fi dat cu capul de pereţi dacă mai vorbeşte despre subiecte care nu au fost discutate în partid”, ar fi spus Pavel Popescu, conform stenogramelor prezentate de Antena 3.

Rareș Bogdan: Boloș să tacă decât să vorbească prostii

În opinia lui Rareș Bogdan, Marcel Boloș ar trebui să ”să tacă” și ”să nu vorbească prostii” sau ”să dea el explicaţii pentru greşelile şi prostiile lui Câciu”. Fostul jurnalist îi cere ministrului să renunțe la ideea cu scoaterea facilităților din anumite domenii de activitate.

ADVERTISEMENT

”De ce plăteşte PNL greşelile PSD? Nu v-aţi săturat? Să tacă decât să vorbească prostii şi să dea el explicaţii pentru greşelile şi prostiile lui Câciu. Şi să termine cu scoaterea facilităţilor. Că nu voi susţine nici eu, şi nici 90% din BEx -ul ăsta afectarea companiilor private.

Vrem să omorâm agricultorii, constructorii? Sunt linii la care nu trebuie să cedăm. Să o rezolve Ciolacu. Nu mă interesează. Până acum Ciucă a ţinut în mână problema. Acum să o rezolve Ciolacu. Ciucă al nostru a ţinut economia. Nu mai cedăm! Dacă cedăm o să avem o problemă cu electoratul. Să rezolve problema economiei, nu e problema mea azi. Nu pot să intru în criză că vrea Ciolacu”, a tunat prim-vicepreședintele PNL, în ședința de luni.

ADVERTISEMENT