News

Marcel Ciolacu a pus gând rău pensiilor speciale. ”Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă”

Marcel Ciolacu vrea modificarea legii salarizării pentru a rezolva problema pensiilor speciale, care duc la o criză socială
01.05.2023 | 23:38
Marcel Ciolacu a pus gand rau pensiilor speciale Nu e o problema sa scapam de aceasta ciuma
Marcel Ciolacu susține că nu va accepta ca România să piardă bani din PNRR din cauza pensiilor speciale Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, vede în pensiile speciale o ”ciumă” care duce către o criză socială și susține că nu va accepta ca România să piardă bani din PNRR din cauza neîndeplinirii jaloanelor legate de aceste pensii.

Marcel Ciolacu a pus gând rău pensiilor speciale

“Avem o mare problemă cu ciuma pensiilor speciale care încet, încet duc la o criză socială. Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon în ceea ce privește pensiile speciale.

ADVERTISEMENT

Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă, că s-a scăpat şi de la ciuma de la PSD. Şi eu şi colegii mei ne-am vindecat, nu avem nicio problemă, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Șeful PSD a reiterat faptul că nu vor fi tăiate salarii sau pensii, ci obiectivul coaliției de guvernare este noua lege a salarizării, care trebuie să fie o prioritate și prin care să fie eliminate excepțiile.

ADVERTISEMENT

“Nu taie nimeni niciun salariu și nici pensiile. Am hotărât în coaliție ca o prioritate să fie noua lege a salarizării pentru că nu mai putem crea excepții. Excepțiile trebuie să se termine în România. Noi nu putem pierde bani din PNRR pentru pensiile speciale.

Când alegi să muncești la bugetul statului trebuie să înțelegi că salariul tău nu poate fi mai mare decât salariul pentru aceeași muncă din privat. Trebuie să alegi. Nu putem trăi o anomalie în care salariul din zona publică este mai mare decât în privat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, e total incorect să ieşi la pensie la 50 de ani, în plină maturitate profesională. Să ai o pensie care depăşeşte venitul preşedintelui României în activitate, mai mult, să ai şi pensia mai mare decât ai avut veniturile în activitate şi să te mai şi angajezi la statul român şi să nu plăteşti nimic, a mai spus Marcel Ciolacu.

Noi discuții cu Comisia Europeană

Marcel Ciolacu s-a referit și la cum vor fi totuși afectate pensiile aflate deja în plată. ”La cele în plată se poate recurge la impozitare, pe anumite praguri, dacă nu depăşeşti veniturile pe care le-ai avut în activitate, dacă ai avut venituri suplimentare, ai fost angajat la stat în această perioadă. Trebuie corectat acest lucru”, a mai declarat el.

ADVERTISEMENT

Vineri, Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene, a declarat că în privința pensiilor speciale va exista o nouă discuție cu Comisia Europeană la mijlocul acestei luni. ”Legea pensiilor speciale este în momentul de față parte din cererea de plată numărul trei, termenul de plată este luna iunie și avem în perioada 15-19 mai delegație la Bruxelles pentru a relua discuțiile cu Comisia Europeană și a vedea care sunt cerințele pe care le are Comisia în privința legii pensiilor speciale”, a declarat acesta la Digi24.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii