News

Marcel Ciolacu anunţă schema de ajutor pentru trasportatori. Cum va fi compensată creşterea accizei la motorină

Guvernul României a luat o decizie importantă pentru fermieri. Mai multe măsuri vor fi impuse pentru susținerea cultivatorilor de plante și crescătorilor de animale
22.02.2024 | 18:39
Marcel Ciolacu anunta schema de ajutor pentru trasportatori Cum va fi compensata cresterea accizei la motorina
Guvernul aloca fonduri pentru fermierii români și sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că se vor aloca sume în total de aproape 600 de milioane de lei pentru susţinerea cultivatorilor de de mai multe legume și crescătorilor de animale.

Sprijin financiar pentru agricultori

Fermierii care vor beneficia de banii dați de Guvernul român sunt cei care cultivă tomate, cartofi şi usturoi românesc, precum şi pentru cei care cresc animale.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul a evidenţiat importanţa creşterii producţiei interne şi a încurajat continuarea eforturilor de către ministrul agriculturii, Florin Barbu, pentru găsirea unor soluţii care să promoveze consumul de produse alimentare româneşti de înaltă calitate.

„Mă bucur să văd că ministrul Agriculturii a venit şi în şedinţa de astăzi cu noi măsuri pentru sprijinirea fermierilor români. În total, alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Executivului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ciolacu a subliniat că Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, care dețin licență în România, jumătate din creşterea accizei de motorină. Astfel, peste 4.000 de transportatori care vor beneficia de acest sprijin până la sfârşitul anului în curs.

Bani de la Guvern pentru întreprinderile mici și mijlocii

Guvernul va aproba un sprijin financiar în valoare de peste 86 de milioane de lei pentru întreprinderile mici și mijlocii, a spus în cadrul ședinței de joi, 22 februarie, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Premierul a subliniat că aceste fonduri vor beneficia peste 9.200 de companii din România, oferindu-le posibilitatea de a-și extinde activitatea și de a menține locurile de muncă.

„Vreau să continuăm să dăm un semnal puternic de sprijin şi către mediul de afaceri, în special pentru susţinerea capitalului românesc.

ADVERTISEMENT

De aceea, vom aproba astăzi un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru IMM-uri. Aceşti bani vor ajuta peste 9.200 de firme româneşti să îşi dezvolte afacerile şi să menţină locurile de muncă”, a anunţat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Executivului.

În dorința de a transmite un semnal puternic de susținere către mediul de afaceri, cu accent pe sprijinirea capitalului autohton, prim-ministrul a evidențiat importanța acestui ajutor financiar pentru IMM-uri.

ADVERTISEMENT