News

Marcel Ciolacu confirmă majorarea salariului minim. “Este un mecanism prin care-ţi ţii lucrătorii în ţară”

Veste bună pentru români! Salariul minim va fi majorat. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat, în cursul acestei zile.
21.07.2023 | 13:33
Marcel Ciolacu confirma majorarea salariului minim Este un mecanism prin careti tii lucratorii in tara
Marcel Ciolacu confirmă majorarea salariului minim. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea/ Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu confirmă majorarea salariului minim. Șeful Executivului a venit cu noi precizări, vineri, cu privire la acest subiect. Declarația a fost făcută după vizita efectuată la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani.

Marcel Ciolacu confirmă creșterea salariului minim

Premierul a fost întrebat de jurnaliști când va crește salariul minim pe economie. Veștile sunt bune pentru români. Marcel Ciolacu a precizat că nu vor exista tăieri salariale, din contră. Minimul va fi mărit, dar schimbarea va fi suportată de economia reală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ciolacu a dat exemplul Germaniei, acolo unde au fost făcute trei măriri salariale, în 2022. Prim-ministrul consideră că în acest fel, angajații ar putea fi motivați să rămână în România.

„Spre exemplu, în Germania, anul trecut, salariul minim a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care-ţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat de către economia reală.

ADVERTISEMENT

Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim, astfel încât…E dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile…Nu le taie. Şi tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

„Nu putem veni cu șapte tipuri de TVA”

Cu privire la informațiile potrivit cărora facilitățile din agricultură și construcții ar putea fi tăiate, liderul Executivului nu a oferit un răspuns clar. El a precizat că încă sunt discuții pe marginea acestui subiect.

ADVERTISEMENT

Totodată, prim-ministrul a vorbit și despre negocierile cu Comisia Europeană privind TVA-ul diferențiat. Ciolacu a spus că la alimente și medicamente va rămâne diferențiat, la 9%. Însă, a adăugat faptul că nu este normal ca la cluburi TVA-ul să fie de 5%.

„Nu putem veni cu șapte tipuri de TVA. Am convenit că 9% rămâne mâncarea, medicamentele, protezele. De ce la cluburi e 5% TVA? E normal acest lucru?”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Sunt mult prea multe excepții în România, nu l-a spus doar Comisia, ci toate fourile europene. Ce vrem, să intre România într-un colaps. O să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru, după ce voi lua decizia”, a adăugat Marcel Ciolacu.

 

ADVERTISEMENT