News

Scandalul ororilor din azile. Premierul Ciolacu cere noi demiteri: ”Este inadmisibil, condiții de Evul Mediu în aceste centre”. Video

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat, în ședința de Guvern, demiterea mai multor șefi de instituții care verifică centrele de bătrâni.
20.07.2023 | 12:37
Scandalul ororilor din azile Premierul Ciolacu cere noi demiteri Este inadmisibil conditii de Evul Mediu in aceste centre Video
Scandalul ororilor din azile. Premierul Ciolacu cere noi demiteri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Scandalul ororilor din azile pare să nu se mai termine după ce au fost descoperite noi situații similare celei din Voluntari. Vorbim de cazuri semnalate în mai multe județe ale țării, și anume Arad, Constanța, Giurgiu, Teleorman, Hunedoara, Maramureș, Vrancea și București.

Scandalul ororilor din azile. Premierul Ciolacu anunță noi demiteri

La debutul ședinței de Guvern de joi, 20 iulie, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vrea să fie demiși șefii instituțiilor județe care verifică centrele. Șeful Executivului i-a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, să ia măsuri în acest sens.

ADVERTISEMENT

Astfel, directorii Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) din Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și cel al Agenţiei Municipale Bucureşti ar urma să fie suspendați până când vor fi finalizate cercetările.

„Din punctul meu de vedere, este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti. Mai ales în Sectorul 1.

ADVERTISEMENT

Solicit noului ministru al Muncii, doamna Simona Bucura-Oprescu, ca toţi şefii Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, celebrul AJPIS din aceste judeţe, plus şeful Agenţiei Municipale Bucureşti să fie urgent suspendaţi din funcţie, până la finalizarea anchetelor disciplinare. Totul legal.”, a transmis premierul Ciolacu.

„Să începem să desfiinţăm instituţii cu totul”

Totodată, șeful Guvernului a ținut să puncteze faptul că există o problemă cu munca la negru. Prin urmare, acesta a solicitat și demisia conducerii Inspecției Muncii. Mai mult, Ciolacu susține că ar trebui ca instituțiile care sunt „incapabile” să fie desființate.

ADVERTISEMENT

„Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria.

Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor în acest moment”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Marcel Ciolacu a adresat o solicitare și președinților din Consiliile Județene, care au în subordine Direcțiile de Asistență Socială. Premierul le-a cerut să schimbe directorii instituțiilor din funcție.

 

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Ciorbă ideală pe caniculă. Este răcoroasă și nu îngrașă
Ciorbă ideală pe caniculă. Este răcoroasă și nu îngrașă
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României