News

Marcel Ciolacu, despre destrămarea coaliției de guvernare: „Trebuie să o rupem, pentru că facem alta”

Marcel Ciolacu a vorbit despre destrămarea coaliției de guvernare. Ce a declarat premierul României, după afirmațiile lui Nicolae Ciucă
15.12.2023 | 23:14
Marcel Ciolacu despre destramarea coalitiei de guvernare Trebuie sa o rupem pentru ca facem alta
Marcel Ciolacu, despre destrămarea coaliției de guvernare. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a vorbit despre destrămarea coaliției de guvernare, în urma unor declarații făcute pe această temă de liderul PNL, Nicolae Ciucă. Prezent la Caransebeș, premierul a spus că este de acord cu ceea ce a afirmat președintele liberalilor.

Marcel Ciolacu, despre destrămarea coaliției de guvernare

Șeful Executivului susține că mișcarea privind ruperea coaliției PSD-PNL este una normală și așteptată. Amintim că înainte ca președintele Ciucă să își exprime poziția pe acest subiect, premierul avea o cu totul altă opinie.

ADVERTISEMENT

„Păi trebuie să o rupem pentru că facem alta. Suntem la guvernare până în 2024 şi normal că pe urmă, românii vor hotărî cine să conducă România. E total corect ceea ce a spus domnul Nicolae Ciucă”, a transmis Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Anterior acestei declarații, fostul premier PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că alianța cu PSD se va destrăma în 2024. Totodată, a specificat faptul că liberalii nu au un plan electoral comun cu social-democrații.

ADVERTISEMENT

„Vom vedea care sunt rezultatele şi, în baza rezultatelor, vom decide ce fel de coaliţie realizăm, pentru că, aşa cum arată lucrurile acum, este clar că va fi nevoie de o nouă asumare politică pentru constituirea unei coaliţii de guvernare şi a unei majorităţi parlamentare”, a transmis Nicolae Ciucă.

Înainte ca aceste afirmații să fie făcute de liderii celor două partide aflate la guvernare, prim-ministrul Marcel Ciolacu susținea că alianța este stabilă. Mai mult, el spunea că își dorește să rămână în picioare chiar și după 2024.

ADVERTISEMENT

„Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul anului 2024, această coaliţie şi chiar îmi doresc. Cu toate că vorbim de principalele partide concurente, chiar îmi doresc să continuăm şi după 2024 şi cu o frecvenţă mai mică de a schimba miniştrii şi prim-miniştrii”, susținea premierul.

Ce se va întâmpla cu reorganizarea ministerelor

În ceea ce privește reorganizarea ministerelor, Marcel Ciolacu a declarat că, anul acesta, măsura va fi luată în cazul a cel puțin șase ministere și cel mult nouă. „Vom finaliza între şase şi nouă ministere, anul acesta, şi pe urmă vom continua. Nu sunt adeptul de a face nişte lucruri pe colţul biroului.

ADVERTISEMENT

Am văzut costurile, de exemplu în energie, când s-au făcut anumite Ordonanţe pe colţul biroului şi ne-a costat foarte mult, pe noi toţi, pentru că banii din buget sunt ai noştri, la toată lumea”, a spus liderul Guvernului.

ADVERTISEMENT