News

Premierul Marcel Ciolacu, despre bugetul pentru 2024: „Va fi adoptat până la finalul anului”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre bugetul pentru 2024. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment desfășurat la CJ Buzău.
22.11.2023 | 15:17
Premierul Marcel Ciolacu despre bugetul pentru 2024 Va fi adoptat pana la finalul anului
Premierul Marcel Ciolacu, despre bugetul pentru 2024. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre bugetul pentru 2024, dezvăluind că va fi adoptat curând. Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment desfășurat, miercuri, în Buzău, localitatea de origine a prim-ministrului.

Premierul Marcel Ciolacu, despre bugetul pentru 2024. Când va fi adoptat

Șeful Guvernului a fost prezent la Consiliul Județean Buzău, acolo unde s-a semnat contractul pentru Lotul 3 din Tronsonul Ploiești-Buzău, al autostrăzii A7. Constructorul este compania Nurol din Turcia.

ADVERTISEMENT

Alături de premier s-a aflat și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Întrebat de jurnaliști despre calendarul privind bugetul pe anul viitor, șeful Executivului a precizat că urmează să fie adoptat până la finalul lui 2023. Totodată, premierul a dat asigurări că anul poate fi început „cu investiții”.

ADVERTISEMENT

„Până la sfârşitul anului îmi promit colegii mei să o să avem buget. Autorităţile locale şi centrale să ştie foarte clar că-şi vor începe anul cu investiţii”, a transmis premierul Ciolacu, potrivit News.ro.

Șeful Executivului susține că nu vor fi introduse noi taxe și impozite

De altfel, anterior acestor afirmații, prim-ministrul a promis că în 2024 nu vor fi introduse taxe și impozite noi pentru români sau pentru mediul de afaceri. Însă, a precizat că își dorește o creștere economică. Aceasta ar fi prima miză din buget.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Marcel Ciolacu a amintit de măsurile introduse pentru combaterea evaziunii fiscale, punctând asupra faptului că așteaptă o îmbunătățire a „managementului la ANAF și Vămi”.

Și ministrul Finanțelor a vorbit la începutul lunii noiembrie despre bugetul pentru anul 2024. Marcel Boloș a declarat că Ministerul Educației va avea un buget cu 57% mai mare, anul viitor. De asemenea, mai mulți bani ar urma să ajungă și la Sănătate și Ministerul Muncii.

ADVERTISEMENT

„Investițiile din PNRR împreună cu cele din care vin din politica de coeziune plus creșterile salariale care s-au acordat deja din iulie fac ca bugetul pentru Educație să fie extrem de consistent, aproape cu 57% mai mare față de bugetul din acest an”, spunea ministrul Finanțelor.

ADVERTISEMENT