News

Se rupe coaliția PSD – PNL? Nicolae Ciucă a dat verdictul

Fostul premier Nicolae Ciucă a vorbit despre coaliția PSD – PNL. Ce șanse sunt să se rupă această alianță și cât va mai rezista.
13.12.2023 | 07:37
Se rupe coalitia PSD  PNL Nicolae Ciuca a dat verdictul
Cât va mai rezista coaliția PSD – PNL. Anunțul lui Nicolae Ciucă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de un an până la cele mai importante alegeri din România, cele parlamentare și prezidențiale, mulți se întreabă dacă se va destrăma sau nu coaliția PSD – PNL, formată în toamna lui 2021.

Cât va mai rezista coaliția PSD – PNL. Anunțul lui Nicolae Ciucă

Pe data de 21 noiembrie 2021, membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă depuneau jurământul de învestitură, în faţa președintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfășurată la Palatul Cotroceni. Acest eveniment consfințea oficial coaliția ”stânga-dreapta” PSD – PNL.

ADVERTISEMENT

În toată această perioadă, între cele două mari ”rivale” politice au existat mai multe contre și scandaluri. Nu de puține ori, liberalii și social-democrații și-au aruncat cuvinte grele, acuzații și chiar s-au amenințat cu ”despărțirea” politică.

Discuțiile privind ”schisma” de la Palatul Victoria s-au intensificat odată cu apropierea anului 2024, unul cu patru rânduri de alegeri în România. Prezent într-o emisiune televizată, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat cât va mai rezista coaliția cu PSD.

ADVERTISEMENT

Fostul premier dă asigurări că și în 2024, cel puțin până la ultimele alegeri, alianța de guvernare va fi în vigoare. ”Suntem preocupați de asigurarea stabilității politice și responsabilitatea actului de guvernare.

Trebuie să le spunem oamenilor, și oamenii înțeleg. Să știți, merg pe stradă foarte mult. Sunt oameni care ne reproșează anumite lucruri, sunt oameni care apreciază faptul că am avut o abordare cât se poate de moderată, iar această stabilitate a dat încredere cetățeanului în actualul context”, a spus Ciucă, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Anul 2024, unul hotărâtor pentru coaliția PSD – PNL

În mod oficial, PNL și PSD se vor despărți la finalul anului electoral 2024, a mai precizat Nicolae Ciucă. Cel mai probabil, după alegerile parlamentare, cele două formațiuni vor analiza necesitatea continuării colaborării politice.

Se va face (n.r. ruperea coaliției) în momentul în care va fi încheiat anul electoral 2024. Vom vedea rezultatele și, în baza lor, vom decide, ce fel de coaliție realizăm.

ADVERTISEMENT

Așa cum arată lucrurile acum, este clar că va fi nevoie de o nouă asumare politică pentru constituirea unei majorități parlamentare și unei coaliții de guvernare”, a spus Nicolae Ciucă, la același post de știri.

ADVERTISEMENT