News

Marcel Ciolacu dezvăluie cum îşi începe ziua. “Am un prieten foarte bun care îmi scrie în fiecare dimineaţă: Jos Guvernul”

Marcel Ciolacu spune că nu îl deranjează dacă în loc de salut, dimineaţa, primeşte mesaje de la prieteni prin care aceştia îi urează să se împiedice în activitatea de guvernare.
29.09.2023 | 18:27
Marcel Ciolacu dezvaluie cum isi incepe ziua Am un prieten foarte bun care imi scrie in fiecare dimineata Jos Guvernul
Pe Marcel Ciolacu nu-l deranjează criticile Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aflat în vizită la Deva, premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Hunedoara că nu îl deranjează criticile sau cei care doresc să pice guvernul pe care îl conduce.

Marcel Ciolacu a justificat alianţa dintre PSD şi PNL

Marcel Ciolacu spune că are un prieten, cadru universitar, care în fiecare dimineaţă îi trimite un mesaj prin care îi testează nervii şi rezistenţa.

ADVERTISEMENT

“Am un prieten foarte bun, decan la o importantă facultate din Bucureşti, care în fiecare dimineaţă îmi scrie: ‘Jos Guvernul!’. Eu aşa rezist. Mă simt foarte bine. Şi rog pe toţi prietenii şi pe dumneavoastră când îmi scrieţi pe whatsapp, pe sms, nu mă deranjează dacă în loc de ‘salut Marcel’ începeţi cu ‘jos Guvernul!’. E un mod de a te autoapăra”, le-a spus Marcel Ciolacu celor prezenţi.

Cu aceeaşi ocazie, Ciolacu a vorbit şi coaliţia PSD-PNL, apreciind că aceasta a fost şi este necesară pentru coerenţa guvernamentală.

ADVERTISEMENT

“Am intrat în această coaliţie (…), cred că dacă nu intram, acum aveam 60%. Şi la ce ne folosea? La ce ne folosea să avem 60% şi să avem o ţară cu fondurile europene blocate, o ţară care era într-o criză socială, o ţară şi o guvernare care nu-şi găseau eficienţa. Am intrat cu inima deschisă, susţinut de colegii mei şi am reuşit să aducem o coerenţă guvernamentală împreună cu celălalt partid cu care formăm coaliţia, cu PNL.

Şi asta nu înseamnă, şi aici nea Paul (Paul Stănescu, n.r.) are rolul lui cel mai important, nu înseamnă că eu, Marcel Ciolacu, voi lua o decizie care va dăuna PSD. Nu înseamnă că vom trăda PSD. Să fii responsabil şi să iei o astfel de decizie într-un moment delicat nu e o ruşine”, a mai spus Ciolacu, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, premierul a salutat aprobarea dată de Comisia Europeană pentru plata către România a tranşei a doua din banii prin PNRR, respectiv 2,76 miliarde de euro, granturi şi împrumuturi.

Şeful guvernului a subliniat că Executivul are datoria de a gestiona “eficient” şi “transparent” aceşti bani, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României.

ADVERTISEMENT

“România a primit astăzi de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă. Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT