News

Marcel Ciolacu, discuții prelungite cu Karl Nehammer. ”Întâlnire constructivă. Construim pentru viitor”

Premierul a avut o întâlnire cu cancelarul Austriei, prezent la București pentru Congresul PPE, în contextul discuțiilor despre integrarea completă a României în Schengen.
07.03.2024 | 21:51
Marcel Ciolacu discutii prelungite cu Karl Nehammer Intalnire constructiva Construim pentru viitor
Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu cancelarul Karl Nehammer Sursa foto: X.com
ADVERTISEMENT

Șeful guvernului de la București a avut joi o întâlnire cu cancelarul de la Viena pentru a discuta despre cooperarea dintre cele două state pe probleme de asigurare a securității și gestionare a granițelor.

Marcel Ciolacu, discuții prelungite cu Karl Nehammer

Reuniunea celor doi șefi de guverne era programată să dureze 30 de minute, însă cei doi oficiali au discutat timp de o oră. După finalizarea discuțiilor, Marcel Ciolacu a postat un mesaj precizând că întâlnirea a fost una constructivă.

ADVERTISEMENT

”O întâlnire constructivă cu Karl Nehammer despre calea de urmat, în vederea construirii unei cooperări mai puternice, în special în ceea ce priveşte securitatea şi gestionarea frontierelor, inclusiv Ungaria şi Balcanii de Vest.

Îmbunătățim relațiile noastre şi construim pentru viitor”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe reţeaua X, fostă Twitter.

ADVERTISEMENT

Cancelarul Austriei a postat mesajul premierului român pe propriul cont de pe rețeaua X.com.

Marcel Ciolacu Karl Nehammer
Cancelarul austriac a repostat mesajul premierului român Sursa foto: X.com

Karl Nehammer, un nu hotărât pentru extinderea Schengen

Înainte de a se întâlni cu primul-ministru român, Karl Nehammer a avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis în cadrul căreia au abordat subiectul negocierilor pentru aderarea completă a României la Schengen.

După întâlnire, președintele Iohannis a afirmat că cele două state vor continua procesul de aderare completă.

ADVERTISEMENT

”În cadrul discuției mele cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final.

UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă și acest lucru va consolida și mai mult securitatea UE în beneficiul tuturor cetățenilor noștri”, a scris președintele pe X.com.

ADVERTISEMENT

Karl Nehammer nu a renunța însă la discursul privind necesitatea întăririi granițelor UE, cu referire la migrația ilegală, invocat de fiecare dată de Austria pentru blocarea aderării României la Schengen și cu frontierele terestre.

În același sens, Nehammer a postat un mesaj pe aceeași rețea socială după reuniunea cu liderul de la Cotroceni: ”Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent și, prin urmare, nu poate fi extins.”

ADVERTISEMENT