News

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea lui Nicolae Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu: „Totuşi, a fost şeful Armatei României”

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Ce a declarat premierul la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu
28.06.2023 | 17:15
Marcel Ciolacu ia luat apararea lui Nicolae Ciuca la votul pentru interzicerea cumului pensiesalariu Totusi a fost seful Armatei Romaniei
Marcel Ciolacu i-a luat apărarea lui Nicolae Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea fostului premier Nicolae Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu. Legea a fost votată, miercuri, 28 iunie,  cu 215 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 49 abţineri.

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea lui Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu

Însă, a fost introdusă o serie de excepții. Pe lângă aleșii locali, profesori, medici, asistenți, preoți, artiști sau membrii Academiei Române, în această categorie au fost incluși angajații BNR, ANRE, dar și ANCOM.

ADVERTISEMENT

Decizia a stârnit reacții din partea opoziției. ”Această lege este o lege de salvare a cumulului pensie-salariu pentru speciali.”, a transmis, miercuri, Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România (USR).

„Domnul Ciucă poate sta liniştit, nu trebuie să aleagă între pensia specială de 13.000 de lei şi indemnizaţia de preşedinte al Senatului, pentru că demnitarii sunt exceptaţi” a adăugat Cătălin Drulă, în plenul Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: „Dacă vrem să decapităm astăzi BNR, greșim fundamental”

În replică, premierul Marcel Ciolacu i-a spus că se greșește „fundamental” cu o astfel de reacție cu privire la BNR sau la alte instituții din subordinea Parlamentului. Totodată, Ciolacu i-a luat apărarea și lui Nicolae Ciucă.

„Există nişte oameni aleşi de Parlament în anumite mandate. Dacă vrem să decapităm astăzi BNR şi toate instituţiile din subordinea Parlamentului pentru că aşa avem noi chef şi să luăm un drept unor oameni, greşim fundamental. Cred că rostul nostru e să aduce echilibru şi respect.

ADVERTISEMENT

Totuşi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost şeful Armatei României. Mai avem un coleg care a fost şeful Armatei Române. Dacă vrem să călcăm absolut cu totul în picioare, să nu ne aşteptăm să fim respectaţi”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

O reacție a venit și din partea liderului AUR, George Simion. Acesta susține că prin această măsură se face „trebă cu jumătate de măsură”. ”Lasă, că noi suntem parlamentari. Lasă, că noi suntem secretari de stat, primari, că noi lucrăm la BNR, la ANCOM, la Academia Română, la ANRE şi noi suntem speciali. Deci ce am făcut ieri cu tăierea pensiilor speciale nu terminăm azi”, a declarat George Simion.

ADVERTISEMENT

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Urmează ca legea să meargă spre promulare la președintele României, Klaus Ionahhis.

ADVERTISEMENT