News

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea lui Nicolae Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu: „Totuşi, a fost şeful Armatei României”

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Ce a declarat premierul la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu
28.06.2023 | 17:15
Marcel Ciolacu ia luat apararea lui Nicolae Ciuca la votul pentru interzicerea cumului pensiesalariu Totusi a fost seful Armatei Romaniei
Marcel Ciolacu i-a luat apărarea lui Nicolae Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea fostului premier Nicolae Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu. Legea a fost votată, miercuri, 28 iunie,  cu 215 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 49 abţineri.

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea lui Ciucă la votul pentru interzicerea cumului pensie-salariu

Însă, a fost introdusă o serie de excepții. Pe lângă aleșii locali, profesori, medici, asistenți, preoți, artiști sau membrii Academiei Române, în această categorie au fost incluși angajații BNR, ANRE, dar și ANCOM.

ADVERTISEMENT

Decizia a stârnit reacții din partea opoziției. ”Această lege este o lege de salvare a cumulului pensie-salariu pentru speciali.”, a transmis, miercuri, Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România (USR).

„Domnul Ciucă poate sta liniştit, nu trebuie să aleagă între pensia specială de 13.000 de lei şi indemnizaţia de preşedinte al Senatului, pentru că demnitarii sunt exceptaţi” a adăugat Cătălin Drulă, în plenul Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: „Dacă vrem să decapităm astăzi BNR, greșim fundamental”

În replică, premierul Marcel Ciolacu i-a spus că se greșește „fundamental” cu o astfel de reacție cu privire la BNR sau la alte instituții din subordinea Parlamentului. Totodată, Ciolacu i-a luat apărarea și lui Nicolae Ciucă.

„Există nişte oameni aleşi de Parlament în anumite mandate. Dacă vrem să decapităm astăzi BNR şi toate instituţiile din subordinea Parlamentului pentru că aşa avem noi chef şi să luăm un drept unor oameni, greşim fundamental. Cred că rostul nostru e să aduce echilibru şi respect.

ADVERTISEMENT

Totuşi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost şeful Armatei României. Mai avem un coleg care a fost şeful Armatei Române. Dacă vrem să călcăm absolut cu totul în picioare, să nu ne aşteptăm să fim respectaţi”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

O reacție a venit și din partea liderului AUR, George Simion. Acesta susține că prin această măsură se face „trebă cu jumătate de măsură”. ”Lasă, că noi suntem parlamentari. Lasă, că noi suntem secretari de stat, primari, că noi lucrăm la BNR, la ANCOM, la Academia Română, la ANRE şi noi suntem speciali. Deci ce am făcut ieri cu tăierea pensiilor speciale nu terminăm azi”, a declarat George Simion.

ADVERTISEMENT

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Urmează ca legea să meargă spre promulare la președintele României, Klaus Ionahhis.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”