News

Marcel Ciolacu îi liniștește pe români: ”Anul viitor nu vor fi taxe mai mari”

Premierul Marcel Ciolacu i-a liniștit pe români, joi, în debutul ședinței de guvern și spune că 2024 nu va aduce taxe mai mari.
16.11.2023 | 12:33
Marcel Ciolacu ii linisteste pe romani Anul viitor nu vor fi taxe mai mari
Marcel Ciolacu răspunde contestatarilor: ”Eu nu vreau taxe noi”. Premierul laudă ANAF. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

În debutul ședinței de guvern de joi, 16 noiembrie, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj liniștitor pentru români. În ciuda unor temeri exprimate chiar din direcția coaliției, premierul dă asigurări că anul viitor nu vine cu taxe mai mari pentru contribuabili.

Marcel Ciolacu răspunde contestatarilor: ”Eu nu vreau taxe noi”. Premierul laudă ANAF

Șeful Executivului și-a început discursul de joi prin a lăuda ANAF-ul pentru că a început să colecteze mai bine. Apoi, Ciolacu a transmis clar că el nu vrea majorarea taxelor, ci doar ca acestea să fie plătite și de către cei care nu o făceau până acum.

ADVERTISEMENT

Poziția premierului vine la câteva zile după ce liberalii au avertizat că se poate rupe coaliția dacă PSD forțează creșterea unor taxe și impozite pentru a finanța majorarea pensiilor.

”Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile. În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.

Eu nu vreau taxe noi. Am spus foarte clar că anul viitor nu va aduce creșteri de taxe. Eu vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul și care fură din sănătatea, educația și pensiile românilor!”, a spus premierul în ședința de guvern.

ADVERTISEMENT

În cadrul aceluiași eveniment de la Palatul Victoria, Ciolacu a mai anunțat că guvernul va aproba înființarea unei noi bănci cu capital de stat. E vorba de Banca de Investiții și Dezvoltare a României.

”De peste un deceniu se vorbește despre această bancă. Ea există în toate țările. În sfârșit, o construim și noi. Această bancă reprezintă veriga lipsă între banii instituțiilor financiare internaționale și proiectele strategice ale României. Vom avea instrumentele financiare adecvate pentru dezvoltarea acestor proiecte”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, în urmă cu trei zile: ”PNL nu va accepta nicio creștere de impozite şi taxe”

Luni, 13 noiembrie, prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan lansa un atac dur la partenerii de coaliție. Europarlamentarul spune că social-democrații trebuie să se transforme în “oameni serioși, să nu mai fie populiști”. Acesta a avertizat că liberalii nu acceptă “niciun fel” de creștere de impozite și taxe.

Este important să ştim dacă există vreo posibilitate de a aduce bani doar pe combaterea evaziunii. Asta pentru că pe taxe şi impozite, cu riscul să aruncăm guvernarea în aer, adică se rupem orice discuţie cu PSD, nu acceptăm.

Partidul Naţional Liberal, şi spun cu Partidul Naţional Liberal în spate, nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creştere de impozite şi taxe. Venim cu orice e necesar pentru a nu mări impozite, taxe în anul 2024. Capitalul românesc şi firmele româneşti şi, respectiv, firmele străine prezente în România, sunt cele care aduc bani la buget”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

ADVERTISEMENT