News

Rareș Bogdan, ferm împotriva unor noi taxe ale Guvernului PSD-PNL. Liberalul cere restructurări: ”Sunt persoane care plimbă mape”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, se opune unor noi taxe ale Guvernului cu PSD. Europarlamentarul cere, în schimb, restructurări în aparatul bugetar.
31.07.2023 | 10:37
Rares Bogdan ferm impotriva unor noi taxe ale Guvernului PSDPNL Liberalul cere restructurari Sunt persoane care plimba mape
Rareș Bogdan, ferm împotriva unor noi taxe ale Guvernului PSD-PNL. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, o voce importantă în PNL, se declară ferm împotriva unor noi taxe ale Guvernului PSD-PNL. Pe de altă parte, liberalul cere restructurări. Acuză că, în administrația centrală, ”sunt persoane care plimbă mape”.

Rareș Bogdan se opune introducerii de noi taxe

Conform cifrelor oficiale din prezent, deficitul bugetar din primele cinci luni ale anului este de 9 miliarde de lei. Există informații care spun că suma ar putea fi, neoficial, chiar dublă.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Guvernul PSD-PNL negociază un pachet de măsuri fiscale și creșteri de taxe și impozite pentru a acoperi deficitul din bugetul de stat. Astfel de măsuri ar urma să fie aplicate fie de la 1 august, fie de la 1 septembrie. Alianța PSD-PNL ar încerca să ia o serie de decizii pentru a se putea încadra în deficitul negociat cu Comisia Europeană.

În ciuda acestor planuri guvernamentale, prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, este ferm împotriva curentului. El spune că taxele nu trebuie mărite în niciun fel, pentru că ar sufoca şi mai mult mediul privat care “deja gâfâie“. Luni, el a amintit de promisiunea coaliţiei PSD-PNL, care spunea că nu va creşte taxe.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să vedem exact cum putem face să ne respectăm promisiunea, pentru că această coaliţie, atunci când s-a constituit, a promis două mari chestiuni sau trei mari chestiuni. Prima – stabilitate într-o graniţă cu un război în desfăşurare. De asemenea, reforme şi că nu vom creşte taxele. Păi ce facem?

La un an şi opt luni venim cu măsuri care dau peste cap sistemul privat? Nu putem să facem acest lucru şi cred că trebuie să analizăm extrem de serios. Sigur că pot înţelege că anumite facilităţi care au fost date de-a lungul timpului, anumite excepţii, trebuiesc sau pot fi scoase.  Trebuie să înţelegem acest lucru, dar nu putem să venim cu taxe care să afecteze proprietarii.

ADVERTISEMENT

Nu putem să venim cu taxe, care să împovăreze sistemul privat care deja este supra-împovărat şi care deja gâfâie din cauza unui sistem bancar deficitar, care refuză împrumutul firmelor private, în special româneşti, sau îngreunează împrumuturile către firme româneşti, către persoane fizice, preferând creditele către stat, care se împrumută într-o veselie la nişte dobânzi foarte mari şi care le dau siguranţă”, a spus prim-vicepreşedintele PNL, conform News.ro.

Rareș Bogdan vrea restructurări: ”Să vedem cum putem strânge cureaua. Sunt persoane care plimbă mape”

Liderul liberalilor susține, în schimb, ideea unor restructurări în aparatul bugetar. El a mai afirmat, luni, că actuala coaliţie trebuie analizeze ce restructurări face şi de unde taie cheltuielile. Rareș Bogdan acuză că sunt persoanecare plimbă nişte mape” în administraţia centrală mai ales.

ADVERTISEMENT

”În primul rând trebuie să vedem ce restructurări facem şi de unde tăiem cheltuielile. Înainte de a împovăra, pentru că orice am spune, asta este, trebuie să vedem ce putem restructura. Să vedem cum putem să fim mai chivernisiţi, cum putem strânge cureaua, cum putem să eficientizăm sistemul public, unde sunt persoane care plimbă nişte mape şi ar trebui văzut exact ce fac, mai ales în administraţia centrală”, a declarat, luni, Rareş Bogdan.

ADVERTISEMENT