News

Ce va face Marcel Ciolacu dacă PNL iese de la guvernare: “Nu mi-e frică de probleme”. Atac la Rareș Bogdan: “Înseamnă că ești mitocan”

Marcel Ciolacu a anunțat decizia pe care o va lua dacă PNL decide să iasă de la guvernare. Premierul a dispus să-și prezinte mandatul președintelui.
16.11.2023 | 06:56
Ce va face Marcel Ciolacu daca PNL iese de la guvernare Nu mie frica de probleme Atac la Rares Bogdan Inseamna ca esti mitocan
Marcel Ciolacu, dacă PNL iese de la guvernare: ”Îmi voi prezenta mandatul președintelui”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În cazul în care PNL iese de la guvernare, Marcel Ciolacu admite că nu va ține de scaun și își va prezenta mandatul în fața președintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD vorbește din nou de alegeri anticipate.

Marcel Ciolacu, dacă PNL iese de la guvernare: ”Îmi voi prezenta mandatul președintelui”

În contextul disputelor din coaliție pe tema creșterii pensiilor, mai multe voci importante din PNL au adus în discuție inclusiv ieșirea de la guvernarea cu Partidul Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele liberalilor, Rareş Bogdan, a ameninţat, marţi, cu ruperea coaliţiei, dacă vor crește taxe și impozite în 2024. ”Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor.

Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta şi oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”, a afirmat Rareș Bogdan, la postul de știri Digi 24.

ADVERTISEMENT

La o zi după aceste declarații și acuzații extrem de grave, europarlamentarul a primit replica de la premierul Ciolacu. Șeful Guvernului l-a acuzat pe Rareș Bogdan de mitocănie, pentru că ”dinamitează” o coaliție ”numai cu știri false”. Ciolacu e convins că nu se rupe coaliţia, iar Guvernul nu cade.

Cu toate acestea, pus să explice ce va face în cazul extrem în care PNL părăsește coaliția, Ciolacu a răspuns clar. ”Mie nu mi-e frică de probleme, cum nu mi-e frică de cinci luni şi cred că am dovedit acest lucru. Dar e o construcţie politică.

ADVERTISEMENT

În momentul în care unul dintre parteneri a ieşit de la guvernare, e normal ca primul-ministru să ducă mandatul președintelui. Ne întoarcem la români, românii au întotdeauna dreptate şi am terminat discuţiile. Nu suntem nici primul, nici ultimul stat care are alegeri anticipate”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Rareș Bogdan de iresponsabilitate

Premierul dezvăluie că Rareș Bogdan a fost prezent, marți, la ședința coaliției în care s-a discutat despre pensii. Ulterior, liderul PNL a ieșit cu declarații tăioase la adresa PSD. Marcel Ciolacu l-a numit iresponsabil pe colegul de coaliție.

ADVERTISEMENT

”Când ieși în spațiul public după câteva ore (n.r. în urma ședinței coaliției de luni), încercând să acoperi un gest nefericit, să mergi la piață cu un ceas de 30.000 de euro la mână să cumperi pătrunjel, normal că românul se revoltă.

În loc să ieși și să explici: ‘dom’ le, l-am primit cadou de la soție, mă întreține soția și mi-a dat cadou ceasul. Mi-a dat socrul meu, la nuntă’… Presupun că era mult mai corect. Să dinamitezi o coaliție numai cu știri false ca să acoperi știrea despre tine, înseamnă că ești… domnul Rareș Bogdan nu-i un om prost. Înseamnă că ești iresponsabil. Înseamnă că ești mitocan”, a mai susținut premierul României.

ADVERTISEMENT