News

Marcel Ciolacu, întâlnire la Berlin cu Olaf Scholz. Ce au discutat liderul PSD și cancelarul Germaniei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere la Berlin cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Cei doi lideri au discutat despre mai multe teme importante.
17.10.2022 | 14:25
Marcel Ciolacu intalnire la Berlin cu Olaf Scholz Ce au discutat liderul PSD si cancelarul Germaniei
Marcel Ciolacu, întâlnire la Berlin cu Olaf Scholz. Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

În acest weekend, Berlinul a găzduit Congresul Socialiștilor Europeni. La eveniment a luat parte și liderul Partidului Social Democrat din România, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Olaf Scholz: ”I-am mulțumit pentru sprijinul acordat în privința aderării României la Schengen”

Președintele PSD s-a întâlnit și cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Cei doi au discutat despre cele mai importante teme ale momentului pe plan internațional.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, însoțită de o fotografie de la eveniment, Marcel Ciolacu a anunţat că, în cadrul întrevederii cu liderul de la Berlin, a propus relocarea unor companii germane din Rusia şi Belarus în România.

”Am prezentat dorința PSD de a consolida prezența investitorilor germani pe piețele românești, mai ales în sectoare strategice, inclusiv prin relocarea în România a activităților companiilor germane care planifică să își reevalueze activitățile de producție din Rusia și Belarus, manifestându-ne în același timp dorința de a contribui la dezvoltarea proiectului privind reconstrucția regiunii”, a precizat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, mulțumiri adresate lui Olaf Scholz în chestiunea aderării României la Schengen

Nu a lipsit nici tema aderării României la Spațiul Schengen din cadrul discuțiilor dintre cei doi lideri.

În aceeași postare, Ciolacu subliniază că i-a mulțumit cancelarului pentru sprijinul acordat de Germania pentru integrarea României în spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

”I-am mulțumit cancelarului Germaniei, domnul Olaf Scholz, pentru întregul sprijin acordat în accederea României la spațiul Schengen, mesajul recent de sprijin, transmis de la Praga, fiind practic o încununare a celor 30 de ani de cooperare și parteneriat în Europa cu Germania”.

De asemenea, oficialul de la București a punctat că salută agenda ambițioasă a socialiștilor germani, ”un model pentru PSD”. Ciolacu spune că mai susține o continuare a colaborării celor două state, România și Germania, pe sectoru energetic.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, am salutat agenda socială ambițioasă a #SPD, un model pentru PSD, și am susținut necesitatea intensificării colaborării cu Germania pentru a face față crizelor actuale, inclusiv pe zona de energie”, mai precizează liderul social-democraților români.

ADVERTISEMENT