News

Marcel Ciolacu, la alegerile PSD București: “Este corect ca Gabriela Firea să fie supărată pe mine”

Premierul a declarat că Gabriela Firea are dreptate să fie supărată pe el și că și-ar fi dorit ca ea să fie candidatul la Primăria Capitalei.
09.04.2024 | 20:52
Marcel Ciolacu la alegerile PSD Bucuresti Este corect ca Gabriela Firea sa fie suparata pe mine
Marcel Ciolacu și-ar fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidatul la Primăria Capitalei Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a vorbit despre candidatul propus pentru filiala din București și a subliniat că uneori în politică nu poți lua deciziile pe care le dorești.

Marcel Ciolacu, la alegerile PSD București

Totuși, președintele PSD şi-a reiterat convingerea că doctorul Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei după alegerile locale din 9 iunie.

ADVERTISEMENT

“Vreau să fiu alături de candidații noștri care vor fi viitorii primari de sectoare. Vreau să fiu alături de candidatul comun al alianței PSD-PNL, doctor Cătălin Cîrstoiu.

Mi-aș dori, cum este și corect, să dau eu explicațiile și nu Gabriela Firea. sunt ferm convins că mare parte dintre dumneavoastră sunteți supărați pe decizia candidatului comun, și nu Gabriela Firea să fie candidata pentru funcția de Primar General. Este corect să fiți supărați. Este corect ca Gabriela Firea să fie supărată pe mine.

ADVERTISEMENT

Câteodată în politică nu faci numai ce simți sau ceea ce trebuie pentru cei apropiați. De obicei, când te implici, primi care au de suferit sunt cei apropiați.

Mi-aș fi dorit ca Gabriela Firea să fie candidatul partidului PSD și a noastră pentru Primăria Generală. Atât Gabriela Firea cât și primarii noștri de sector, ați fost patru ani în opoziție. Vi s-a întors spatele. Au reușit de fapt să vă țină uniți și acest lucru se datorează Gabrielei Firea.

ADVERTISEMENT

Cu toate poveştile din ultimele zile, cu toată înverşunarea unora împotriva domniei sale, (…) sunt ferm convins că domnul doctor Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general pe data de 9 iunie.

Din punctul meu de vedere, primul lucru pe care trebuie să-l facă este ca astăzi să vă convingă să-l susţineţi. Fără susţinerea Gabrielei Firea şi a dumneavoastră, Cătălin nu va reuşi să câştige Primăria Generală.

ADVERTISEMENT

Este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă. (…) Eu, după cum îl cunosc, (…) sunt ferm convins că va reuşi, astăzi, să vă capaciteze. Şi, cu toţii, să uităm în următoarele 60 de zile motivele de supărare sau motivele de a nu face acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Atacuri la Nicușor Dan și Piedone

Președintele PSD a mai susținut că motivul principal al susţinerii care trebuie acordată lui Cătălin Cîrstoiu ţine de faptul că mandatul actualului primar general, Nicuşor Dan, este “un eşec”, iar acesta nu are “nicio realizare” şi nu a făcut decât să preia proiectele fostului edil-şef al Bucureştiului, Gabriela Firea. “Cel mai urât, în politică, este când te lauzi cu realizările altuia, asta face Nicuşor Dan acum”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că deși îl respectă pe Cristian Popescu Piedone, contracandidat al lui Cătălin Cîrstoiu, acesta “nu are nicio anvergură de a fi primar general al Capitalei. Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă, niciunul.”

Și medicul Cătălin Cîrstoiu a lansat o serie de atacuri la adresa lui Piedone: “Toata viata mea am provocat răni pentru că, da, sunt chirurg, am folosit bisturiul.

N-am venit cu bisturiul astazi, n-am venit cu roaba, n-am venit să vă dau cu usturoi la tample cu icoane, am venit să vă spun că ăsta-s eu Cătălin Cîrstoiu.”

ADVERTISEMENT