News

Marcel Ciolacu: Nu cred că în România vor fi atentate asupra ambasadelor. A fost un atac asupra unui gard, făcut de un om tulburat

Marcel Ciolacu: Nu cred că în România vor fi atentate asupra ambasadelor. A fost un atac asupra unui gard, făcut de un om tulburat, a spus președintele PSD despre incidentul de la Ambasada Rusiei
07.04.2022 | 00:02
Marcel Ciolacu Nu cred ca in Romania vor fi atentate asupra ambasadelor A fost un atac asupra unui gard facut de un om tulburat
Marcel Ciolacu: Nu cred că în România vor fi atentate asupra ambasadelor. A fost un atac asupra unui gard, făcut de un om tulburat
ADVERTISEMENT

Incidentul de la Ambasada Rusiei la București, unde un individ condamnat pentru viol și-a dat foc și a intrat cu mașina în gardul reprezentanței diplomatice a fost gestul unui om tulburat, consideră președintele PSD Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Nu cred că în România vor fi atentate asupra ambasadelor

A fost un atac asupra unui gard, nu asupra ambasadei. Era un om tulburat, condamnat pentru viol asupra propriilor copii, care a vrut să-și ia viața într-un alt context”, a declarat politicianul.

ADVERTISEMENT

Ciolacu s-a referit și la declarația ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, care a vorbit de un „atac terorist”. „Astăzi, dimineața devreme, a avut loc de fapt un atac terorist, deși există multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles”, a declarat reprezentantul regimului Putin în România.

Comunicatul de presă al Ambasadei Ruse este ridicol”, consideră Marcel Ciolacu, în linie cu poziția Ministerului de Externe, care a comunicat că este „pripită şi complet nepotrivită şi inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”. „Dacă era un act terorist se recurgea la o bombă artizanală de proporții, care să facă victime”, a mai spus președintele PSD.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că în România vor fi atentate asupra ambasadelor”

Marcel Ciolacu a spus, într-o emisiune la România TV, că nu consideră că se impune o sporire a pazei la ambasade, în contextul războiului din Ucraina. „Nu cred că în România vor fi atentate asupra ambasadelor, nici măcar al unor state cu care avem diferende”, a declarat politicianul.

Nu va trece nimeni, la nicio ambasadă, nici măcar de poartă Poporul român nu are înclinații spre așa ceva, suntem un popor creștin”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

El a comentat însă și poziția României față de conflictul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie. „Rusia a atacat un stat care nu dorea decât să-și decidă singur politica”, a spus Ciolacu, atrăgând atenția asupra altor potențiale ținte ale expansionismului rusesc, una dintre ele locuită de mulți cetățeni români. „Vă gândiți ce e în sufletul celor din Republica Moldova, ce precedent a deschis Rusia prin atacul din Ucraina?

Este foarte clar că Vladimir Putin este un criminal de război și România chiar ia parte la demersurile pentru investigarea crimelor de război ale Rusiei”, a încheiat subiectul președintele PSD.

ADVERTISEMENT