News

Marcel Ciolacu, poziție fermă contra forțelor extremiste: ”Locul României este în Uniunea Europeană. Nu vă fie frică de extremiști”

Marcel Ciolacu a adoptat, sâmbătă, la un eveniment din Satu Mare, o poziție fermă contra forțelor extremiste. Premierul le-a spus colegilor să nu se teamă de extremiști.
27.01.2024 | 22:55
Marcel Ciolacu pozitie ferma contra fortelor extremiste Locul Romaniei este in Uniunea Europeana Nu va fie frica de extremisti
Marcel Ciolacu, discurs în fața membrilor PSD: ”Nu vă fie frică de extremiști. Dormim liniștiți pentru că suntem membri NATO”. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a participat, sâmbătă, la conferința de alegeri a organizației județene PSD Satu Mare. Premierul le-a spus colegilor să nu se teamă de extremiști.

Marcel Ciolacu, discurs în fața membrilor PSD: ”Nu vă fie frică de extremiști. Dormim liniștiți pentru că suntem membri NATO”

În ultimii ani, pe fondul crizelor numeroase și tot mai intense, alternativele autoritariste și populiste par din ce în ce mai atractive pentru electoratul din Europa. În tot mai multe state, partide cu discursuri extremiste au ajuns la putere.

ADVERTISEMENT

Un studiu prezentat în toamna lui 2023 de The Guardian arăta că aproape o treime din europeni votează acum cu partide populiste sau extremiste. Cu alte cuvinte, politicile anti-sistem se bucură de un sprijin tot mai mare în întreaga Europă.

În România lucrurile par a nu fi diferite de situația din UE. În acest context, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, le-a transmis colegilor săi, sâmbătă, că nu trebuie să le fie frică de politicienii extremiști.

ADVERTISEMENT

Nu vă fie frică de extremişti! Nu încercaţi să aveţi discursul lor. E un discurs fals! Poate prinde la un vecin sau doi. Încercaţi să aveţi discursul dumneavoastră! Dormim liniştiţi în casă, pentru că suntem membri NATO. Dacă nu eram, nu dormeam liniştiţi în casă”, a spus primul ministru.

Marcel Ciolacu: ”Locul României este în Uniunea Europeană”

În apariția publică din nordul țării, Marcel Ciolacu mai spus că este revoltat de faptul că cei care promovează idei precum ieşirea României din Uniunea Europeană nu sunt întrebaţi care este alternativa mai bună dacă se întâmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Avem o şansă unică fiind în Uniunea Europeană şi acest lucru trebuie să-l spunem de fiecare dată, că locul României este în Uniunea Europeană. Nu mă interesează că un adversar politic iese la televizor şi el spune că e mai bine să plecăm din Europa.

Ce mă deranjează e că nu îl întreabă imediat cineva: Ai putea să ne dai ce soluţie ai dacă ieşim din Europa? Unde ne în toarcem şi cu câţi zeci de ani noi ne întoarcem înapoi? Ne uităm şi scoatem din discursul lui tot ce ne-a dezbinat timp de 30 de ani?

ADVERTISEMENT

Oameni buni, avem copii, toţi acasă, unii sunteţi tineri. Veţi avea familii şi copii, ce construim noi? Tot ce am urât sau vrem că construim un viitor real şi al noştri şi al copiilor noştri şi al României, în primul rând, fiindcă în primul rând suntem români, pe urmă suntem pesedişti”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT