News

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu exclud o alianță PSD – PNL la alegerile din 2024: ”Există discuții”

În ultimele zile, în spațiul public au apărut informații despre o alianță PSD - PNL la alegerile din 2024. Ce spun Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă despre această posibilitate.
12.09.2023 | 16:32
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca nu exclud o alianta PSD  PNL la alegerile din 2024 Exista discutii
Alianță PSD - PNL la alegerile din 2024? Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu exclud varianta. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de un an până la primele rânduri de alegeri din 2024, în spațiul public apar informații despre o posibilă alianță PSD – PNL. Liderii celor două formațiuni nu exclud această posibilitate electorală.

Alianță PSD – PNL la alegerile din 2024? Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu exclud varianta

La începutul acestei săptămâni, publicația Libertatea a scris că cele două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, ar purta discuții în spatele ușilor închise pentru formarea unui ”Bloc democratic”. Acesta ar avea rolul să stopeze ascensiunea AUR.

ADVERTISEMENT

Discuțiile la nivelul conducerilor celor două formațiuni există. Acest lucru a fost confirmat, marți, chiar de liderii lor, premierul Marcel Ciolacu și predecesorul său, Nicolae Ciucă.

Prezent în cursul acestei zile în Vrancea, liderul PSD a declarat că există discuţii privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD – PNL la alegerile de anul viitor. Ciolacu a recunoscut că are o bună colaborare cu liberalii, dar a amintit şi despre o serie de probleme din trecut.

ADVERTISEMENT

Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da?

Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (…) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul”, a spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, despre liste comune PSD – PNL la alegeri: ”Toate ipotezele și toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masă”

La scurt timp după ieșirea publică a lui Marcel Ciolacu a venit și o reacție din partea PNL. Liderul formațiunii, Nicolae Ciucă, a declarat că ”toate ipotezele și toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa oricărui partid”.

”În momentul de față discuții cu PSD există pentru că suntem la guvernare împreună. Orice evoluție politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării. Orice opțiune politică rămâne deschisă. Nu întotdeauna poate să funcționeze un construct politic după cum își doresc partidele și liderii. (…) Trebuie să măsurăm și să vedem ce vrea electoratul”, a susținut liderul PNL.

ADVERTISEMENT

Apoi, liderul liberalilor a fost întrebat direct dacă este luată în calcul ipoteza candidaturii pe liste comune cu PSD. ”Ca ipoteză de lucru? Toate ipotezele și toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa oricărui partid”, a admis acesta.

ADVERTISEMENT