News

Marcel Ciolacu vrea să discute cu premierul Orban față în față despre prelungirea stării de alertă

10.06.2020 | 19:57
Marcel Ciolacu vrea sa discute cu premierul Orban fata in fata despre prelungirea starii de alerta
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va discuta cu premierul Ludovic Orban despre prelungirea stării de alertă. Ciolacu a spus că vrea ca discuția pe acest subiect să aibă loc față în față, transmite Agerpres.

”Lucrurile au mers prea departe”

Marcel Ciolacu nu exclude varianta ca PSD să susțină prelungirea stării de alertă, dar vrea ca aceasta să aibă loc simultan cu protejarea economiei afectate deja de epidemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Eu sper, prin dialog, nu vă ascund că o să am, categoric, o discuţie, dar sper nu numai telefonic, cu prim-ministrul şi să convenim o formă astfel încât să protejăm oamenii, dar să protejăm şi economia României. Lucrurile au mers mult prea departe. Nu există o alternativă clară şi un program clar economic din partea Guvernului şi cred că a venit timpul să răspundă la toate aceste întrebări”, a declarat Ciolacu, la Digi 24.

Liderul PSD  a precizat că acest lucru nu înseamnă că automat parlamentarii social-democrați vor susține prelungirea, dacă sunt și alte soluții de combatere a epidemiei

ADVERTISEMENT

Există anumite elemente pe care mi le-a adus la cunoştinţă domnul Raed Arafat, trebuie să ţin seama de ele, e dovadă de responsabilitate să fac acest lucru, asta nu înseamnă că vom vota o anumită stare… Poate găsim o altă formă legislativă, este posibil şi aşa ceva. Juriştii noştri deja lucrează la acest lucru. Cu certitudine nu vom lăsa un vid legislativ şi un haos în România”, a conchis Marcel Ciolacu.

Întâlnire cu Raed Arafat

Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, s-a întâlnit astăzi cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și cu președintele USR, Dan Barna și liderul Pro România, Victor Ponta,  în încercarea de a obține sprijin parlamentar pentru prelungirea stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Conform stiripesurse.ro, liderii politici i-au cerut lui Arafat să redeschidă spitalele pentru bolnavii cronici care au fost refuzați în această perioadă din cauza pandemiei.

Opoziția, prin PSD, a anunțat că îi va ancheta pe cei din PNL pentru modul în care s-au făcut achiziții directe pe durata pandemiei de coronavirus. Raed Arafat a justificat de multe ori necesitatea acestor achiziții directe pentru ca spitalele să poată să fie pregătite de lupta cu noul coronavirus în timp util

ADVERTISEMENT