Sport

Marcel Răducanu, încântat de Budescu: „Exact ce-mi place mie. Jucători de ăștia iubesc, care au fantezie și tupeu fotbalistic” Exclusiv

Marcel Răducanu apreciază transferul lui Constantin Budescu și îl caracterizează drept un fotbalist cu „fantezie și tupeu fotbalistic”.
06.10.2021 | 21:10
Marcel Raducanu incantat de Budescu Exact cemi place mie Jucatori de astia iubesc care au fantezie si tupeu fotbalistic Exclusiv
Marcel Răducanu, încântat de Budescu: „Exact ce-mi place mie. Jucători de ăștia iubesc, care au fantezie și tupeu fotbalistic” Exclusiv. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist al Stelei, Marcel Răducanu, a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care a vorbit despre meciul dintre Germania și România, CSA Steaua, situația de la Dinamo și nu în ultimul rând despre situația de la FCSB.

„Neamțul” transmite un mesaj de susținere pentru Edi Iordănescu și salută revenirea lui Constantin Budescu în Liga 1, un jucător pe care îl apreciază foarte mult și despre care spune că poate ajuta enorm FCSB.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu, entuziasmat de revenirea lui Budescu la FCSB: „Jucători care driblează cum făceam eu, dau pase decisive, sunt inteligenți în joc”

Fostul mare mijlocaș ofensiv în vârstă de 66 de ani e de părere că Budescu este un transfer reușit pentru FCSB însă mai are nevoie de timp pentru a se pune la punct cu pregătirea: „Budescu nu prea a jucat în ultimul timp. A fost tot timpul plecat și e mai mereu pe drumuri. Nu pot să zic că e într-o formă deosebită”.

Cu toate acestea, Marcel Răducanu apreciază calitățile tehnice ale lui „Budi-gol” și e de părere că reprezintă o categorie de fotbaliști pe cale de dispariție în România: „Sigur, este un jucător bun care joacă și pentru spectatori. E exact ce-mi place mie. Jucători de ăștia iubesc eu, care au fantezie și tupeu fotbalistic. Care driblează cum făceam și eu, dau pase decisive, sunt inteligenți în joc. Dacă e pregătit bine sigur o să ajute foarte mult echipa”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 32 de ani a reușit să marcheze primul gol de la revenirea la FCSB la ultima fază a meciului cu Chindia Târgoviște, când a transformat un penalty. Budescu a debutat la FCSB cu Dinamo, acesta fiind primul său meci din noul sezon. La Damac nu a jucat niciun minut în primele trei partide și înainte să vină la FCSB nu mai jucase de trei luni. De altfel, FANATIK a anunțat în exclusivitate că mijlocașul ar putea fi titular începând cu meciul cu CS Mioveni.

Marcel Răducanu, mesaj de susținere pentru Edi Iordănescu: „Poate dacă este lăsat să își vadă de treaba lui. Să nu se mai amestece nimeni în tactica și jocul lui”

Marcel Răducanu e de părere că va fi greu pentru Edi Iordănescu să recupereze terenul pierdut în fața lui CFR Cluj, care are nouă puncte peste vicecampioana României, însă e convins că va clădi o echipă puternică în doi-trei ani dacă i se va acorda credit: „Eu îl respect pe Iordănescu și țin la Edi. E un băiat inteligent și știu că poate dacă este lăsat să își vadă de treaba lui. Să nu se mai amestece nimeni în tactica și jocul lui. Nu știu dacă o să ia campionatul anul ăsta că sunt prea multe puncte diferență dar eu zic că poate dacă i se dă mână liberă să facă o echipă bună în doi-trei ani”.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase declara într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK că FCSB are un cuplu de antrenori format din Edi și Anghel Iordănescu, părere împărtășită și de Marcel Răducanu: „Bineînțeles că îl ajută și Anghel Iordănescu. De ce nu? Sigur că o să vorbească între ei că sunt familie. Puiu a fost și mare jucător și el a trăit fenomenul. Apoi a fost și mare antrenor. Edi nu a fost un mare fotbalist dar e un antrenor bun. Sigur că o să accepte niște lucruri pe care i le spune taică-su”.

Marcel Răducanu subliniază încă o dată dacă mai era nevoie că Edi Iordănescu are nevoie de încredere și trebuie să fie lăsat să își implementeze filosofia de joc chiar dacă FCSB va mai pierde meciuri sau jocul o să „scârțâie”: „O să reușească dar să nu se bage nimeni peste el chiar dacă o să mai vină înfrângeri sau echipa nu o să joace spectaculos.

ADVERTISEMENT

„Trebuie lăsat să construiască o echipă cu jucători care evoluează și pentru antrenor, nu doar pentru ei, ci și pentru public. Să fie ca o familie și vor avea succes”.

Ce spune Marcel Răducanu despre Florin Tănase și Florinel Coman

Marcel Răducanu spune despre Florin Tănase și Florinel Coman că sunt vedetele FCSB-ului și face o comparație interesantă cu ceea ce se întâmplă la Paris Saint-Germain, unde Pochetino trebuie să lucreze cu trei superstaruri: „Tănase și Coman sunt și ei jucători buni. Nu joacă, sunt întradevăr vedetele echipei. E ca la PSG.

Vă dați seama ce greu e pentru Pochetino să îi ai în vestiar pe Neymar, Mbappe și Messi? Și să știi să îi potolești, să îi faci să se iubească, să joace ca o echipă și să își dea pase. Așa trebuie să fie și la FCSB”, a spus Marcel Răducanu în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 9 puncte sunt între CFR Cluj și FCSB
  • 1 gol a reușit Budescu în 4 meciuri la FCSB
  • 3 luni trecuseră de la ultimul meci oficial al lui Budescu

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CS Mioveni: 1,90 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT