News

Marcel Vela anunță dosar penal pentru primarul din Suceava care a emis adeverințe celor plecați în străinătate

11.04.2020 | 22:43
Marcel Vela anunta dosar penal pentru primarul din Suceava care a emis adeverinte celor plecati in strainatate
ADVERTISEMENT

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță dosar penal pentru primarul din Suceava care a emis adeverințe locuitorilor localității Pătrăuți care au dorit să plece la muncă în străinătate.

Marcel Vela anunță dosar penal pe numele primarului din Suceava care a emis adeverințe celor plecați în străinătate

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost, în ultimele zile, scena unor imagini șocante în plină pandemie de coronavirus și Stare de urgență. Mii de oameni s-au înghesuit în această săptămână la zona de check-in a unității aeriene pentru a se îmbarca în zborurile spre Germania și Italia.

ADVERTISEMENT

Printre aceste persoane s-au aflat și mulți locuitori ai comunei sucevene Pătrăuți. Aceștia au putut ajunge la Cluj-Napoca și cu ajutorul primăriei, care a emis mai multe adeverințe.

Primarul localității din Moldova, Adrian Isepciuc, va plăti juridic pentru gestul administrativ din această săptămână.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cel care a spus că un dosar penal pe numele edilului a fost deschis deja.

Într-o intervenție la Antena 3, Vela a anunțat că autoritățile au descoperit la sediul Primăriei Pătrăuţi, aflată în zona de carantină din Suceava, 102 adeverințe eliberate de primar, care ar atesta că oamenii care vor să plece la muncă în Germania sunt sănătoși.

ADVERTISEMENT

Vela avertizează și ceilalți primari din zonă

După primele cercetări făcute la primăria din Pătrăuți, Marcel Vela a dezvăluit că un număr de 30 de persoane au ieşit din comuna suceveană pe jos, evitând filtrul constituit pe DN 2, după care au fost preluați de microbuze, care i-au transportat până la Gura Humorului , unde s-au îmbarcat într-un autocar care i-a dus apoi la Cluj.

Pe lângă dosarul penal deschis pe numele lui Isepciuc, Vela transmite un avertisment clar și celorlalți edili care ar putea avea aceeași soartă dacă vor urma exemplu negativ precedent.

ADVERTISEMENT

”În momentul de faţă se fac cercetări şi la sediul primăriei din Pătrăuţi, unde am găsit 102 adeverinţe eliberate de primar. La 86 am găsit doar duplicatul,, iar la 16 dublul exemplar.

Fac acest anunț şi pentru alți primari din zona carantină că edilul din Pătrăuţi Adrian Isepciuc are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a spus Vela pentru postul de știri.

ADVERTISEMENT