News

Marea Britanie introduce România pe lista verde. Ce reguli trebuie să îndeplinească călătorii

România va fi introdusă pe lista verde a Marii Britanii, FANATIK vă spune ce reguli trebuie să îndeplinească călătorii
05.08.2021 | 12:10
Marea Britanie introduce Romania pe lista verde Ce reguli trebuie sa indeplineasca calatorii
ADVERTISEMENT

Guvernul englez a acualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. România a intrat pe lista verde.

Până acum, țara noastră se afla pe lista galbenă. Noile reglementări vor intra în vigoare de duminică, 8 august.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie introduce România pe lista verde. Ce reguli trebuie să îndeplinească călătorii

Alte șase state europene se alătură României pe lista verde a Marii Britanii: Germania, Austria, Slovenia, Slovacia, Letonia și Norvegia.

De asemenea, oficialii englezi au anunțat că persoanele care se întorc în Regatul Unit din Franța și sunt vaccinate cu schemă completă nu vor mai fi nevoite să stea în carantină.

ADVERTISEMENT

Conform regulilor din Anglia, persoanele care vin din zone aflate pe lista verde nu vor intra în carantină cu o singură condiție. Trebuie să efectueze, a doua zi după sosire, un test PCR. Dacă rezultatul este negativ, nu vor fi carantinați.

De asemenea, Guvernul englez a mutat  India, Bahrain, Qatar și Emiratele Arabe Unite din lista roșie pe lista galbenă. Persoanele care vin din aceste zone nu vor mai sta în carantină dacă sunt vaccinate cu chema completă, iar rezultatul testului PCR este negativ.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie consideră că, pentru a putea fi văzuți ca vaccinați, oamenii trebuie să aibă 14 zile de la rapel și să le fi fost administrat unul dintre vaccinurile aprobate pe teritoriul țării: Pfizer/BioNTech,  Moderna,  Oxford/AstraZeneca sau Janssen. Pentru ultimul dintre ele se administrează o singură doză.

Marea Britanie, relaxare precaută

În schimb, state ca Georgia și Mexic, precum și coloniile franceze La Reunion și Mayotte au intrat pe lista roșie. Acest lucru presupune o carantină obligatorie, suportată pe propriul buzunar, de zece zile.

ADVERTISEMENT

„Ne-am angajat să deschidem călătoriile internaționale în condiții de siguranță, profitând de câștigurile pe care le-am obținut prin intermediul programului nostru de vaccinare de succes, ajutând la conectarea familiilor, prietenilor și afacerilor din întreaga lume “, a transmis secretarul britanic pentru transporturi, Grant Shapps, potrivit CNN.

„Deși trebuie să fim în continuare precauți, schimbările de astăzi redeschid o gamă de destinații de vacanță diferite de pe glob, ceea ce reprezintă o veste bună atât pentru sectorul turismului, cât și pentru publicul care călătorește ,” a adăugat.

Secretarul pentru Sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, a adăugat: „Pe lângă mutarea mai multor țări pe lista verde, anunțul de astăzi demonstrează și necesitatea unei prudențe continue. Alte țări au fost adăugate pe lista roșie pentru a proteja succesului campaniei de vaccinare în fața amenințărilor aduse de noile variante ale virusului. “

ADVERTISEMENT