ADVERTISEMENT
News

Marea Britanie, introdusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Restricțiile impuse. Document

Marea Britanie a fost introdusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.
Autor: Adrian Baciu | 29.05.2021 | 19:53
Marea Britanie, introdusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Restricțiile impuse. Document
Marea Britanie, introdusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Restricțiile impuse. Document. Sursa foto: hepta.ro

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a introdus, sâmbătă, Marea Britanie pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic ridicat.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentului postat pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), măsura a fost luată din cauza noii tulpini de coronavirus.

Marea Britanie, pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

CNSU modifică decizia privind lista țărilor considerate cu risc epidemiologic ridicat. La două zile după informarea de joi, autoritățile au emis un nou comunicat în care anunță plasarea Marii Britanii în ”zona roșie”.

Regatul Unit intră pe lista roșie începând de marți, 1 iunie, din cauza creșterii rapide a infecțiilor provocate în special de tulpina indiană (B.1.617.2) a Covid-19.

ADVERTISEMENT

Toți cetățenii care vin în România din insulă vor intra în carantină 14 zile. Exceptate vor fi persoanele vaccinate. De precizat că persoanele care intră în carantină își pot face un test PCR, iar dacă acesta iese negativ, pot ieși din carantină după 10 zile.

”Modificarea clasificării ţărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roşie, începând cu data de 01.06.2021 din cauza creşterii rapide a infecţiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India).

ADVERTISEMENT

Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România din ţările terţe, indiferent de zona în care este încadrată ţara din care sosesc, cu anumite excepţii.

Condiţionarea intrării în România în funcţie de statusul vaccinal, întrucât in lista verde figurează state terţe pentru care situaţia infecţiilor covid nu este pe deplin cunoscută la nivel internaţional.

ADVERTISEMENT

Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului”, se arată în document.

CNSU, măsuri noi pentru străini care vin din state terțe

Totodată, CNSU a mai decis și instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții.

ADVERTISEMENT

Printre altele, sunt exceptate de la carantinare persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!