News

Marea Britanie regretă alungarea românilor și est-europenilor: ”Ne-au gonit ca pe ultimii oameni, acum ne imploră să ne întoarcem”

Marea Britanie se confruntă cu o criză fără precedent după Brexit. Englezii i-au alungat pe români și pe ceilalți est-europeni, iar acum regretă decizia luată.
08.10.2021 | 23:53
Marea Britanie regreta alungarea romanilor si esteuropenilor Neau gonit ca pe ultimii oameni acum ne implora sa ne intoarcem
ADVERTISEMENT

Ieșirea din Uniunea Europeană nu se dovedește încă a fi o decizie inspirată luată de Marea Britanie, ba dimpotrivă.

În aceste zile, Regatul Unit se confruntă cu o criză acută a forței de muncă. În urma Brexitul-ului, muncitorii est-europeni, printre care și românii, au fost îndepărtați, iar acum angajatorii britanici nu mai găsesc personal.

ADVERTISEMENT

Mărturiile românilor alungați din Marea Britanie: ”Ne-au gonit ca pe ultimii oameni, acum ne imploră să ne întoarcem”

În această perioadă, cele mai lovite sectoare ale economiei britanice sunt agricultura, construcțiile, comerțul și transporturile.

În privința agriculturii, după ce românii au fost goniți de Brexit, britanicii riscă să rămână cu recolta pe câmp dacă nu vor reuși să găsească suficienți angajați.

ADVERTISEMENT

”E un dezastru, legumele ne-au rămas pe câmp și s-au stricat. Fără angajații din Polonia, Ungaria și România mă tem că nu mai găsim cine să adune recolta”, a spus Tom Griff, unul dintre liderii fermierilor din zona Manchester, scrie site-ul Ziare.com.

Criză uriașă în domeniul transporturilor din Marea Britanie

Pe lângă problemele uriașe din agricultură, Marea Britanie se confruntă în aceste zile cu o criză de angajați în domeniul transporturilor.

ADVERTISEMENT

Practic, în ultima perioadă, din lipsă de personal calificat, s-a ajuns ca transporturile să fie blocate, iar rafturile magazinelor sunt goale.

Această situație a afectat și restaurantele. Mai multe lanțuri de fast-food-uri cunoscute au rămas fără produse de bază, unele fiind chiar închise.

ADVERTISEMENT

Măsuri disperate ale Guvernului Johnson. Ce spune un român rechemat la muncă în Regat

Pus în fața acestei situații grave, Executivul condus de Boris Johnson a făcut un pas înapoi și a anunțat că vor fi acordate vize temporare de lucru pentru șoferii din spațiul est-european.

Gabriel Pop, unul dintre mulții șoferii din România care au fost nevoiți să plece din Marea Britanie, lucrează în prezent la o companie din Franța și spune că nu s-ar mai întoarce pentru nimic în lume în Anglia.

”Am muncit cinci ani la o companie de transporturi de lângă Londra, dar a venit Brexitul și ne-au alungat ca pe ultimii oameni. Nu-i nimic, eu mi-am găsit un loc de muncă și mai bun în Franța. Deci mi-au făcut un bine alungându-mă.

Culmea e că m-au sunat de la fosta firmă din Anglia și mi-au spus că ar vrea să mă întorc, mi-ar da și mărire de salariu doar să revin. Însă nu, nici nu vreau să mai aud de Anglia și de englezi. Ne-au alungat ca pe ultimii oameni, iar acum ne imploră să ne întoarcem”, spune Pop, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT