Life

Marea dragoste a actriței Irina Petrescu. S-a iubit cu Ștefan Iordache și Adrian Pintea, dar a murit singură

Cea mai mare iubire a regretatei Irina Petrescu. A format un cuplu cu Ștefan Iordache și Adrian Pintea, mai mic cu 13 ani.
17.12.2022 | 14:07
Marea dragoste a actritei Irina Petrescu Sa iubit cu Stefan Iordache si Adrian Pintea dar a murit singura
Cea mai mare iubire a regretatei Irina Petrescu. A format un cuplu cu Ștefan Iordache și cu Adrian Pintea, mai mic cu 13 ani. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Marea dragoste a actriței din filmul Străinul. S-a iubit cu bărbați renumiți din showbiz-ul autohton, dar a murit singură pe 19 martie 2013, lăsând în urma sa o carieră fabuloasă care s-a desfășurat pe parcursul a peste 50 de ani.

Cea mai mare iubire a regretatei Irina Petrescu. A format un cuplu cu Ștefan Iordache și cu Adrian Pintea, mai mic cu 13 ani

Irina Petrescu, actrița renumită pentru rolurile din filmele Valurile Dunării, Răutăciosul adolescent,
Duminică la ora 6 sau Şeful sectorului suflete, a trăit mai multe povești de dragoste, dar nu s-a căsătorit niciodată.

ADVERTISEMENT

Regretata artistă a fost discretă cu viața sentimentală și nu a vorbit foarte des despre partenerii de viață. Unul dintre aceștia a fost Ștefan Iordache pentru care se presupuse că a ales să stea în România, în loc să aibă o carieră la Hollywood.

A iubit cu pasiune, colegii de scenă mărturisind la un moment dat că a fost cerută în căsătorie de actorul care îi fusese coleg la clasa profesorului Ion Şahigian, în timpul studiilor la Institutul de Teatru pe care l-a absolvit în anul 1963.

ADVERTISEMENT

Povestea de dragoste dintre cei doi artiști a fost redată în volumul Regele Scamator Ștefan Iordache, scrisă de Ludmila Patlanjoglu. Din păcate, Ștefan Iordache nu a fost pe placul părinților Irinei Petrescu, care s-au impus vehement.

„Am primit o scrisoare, la început nici nu ştiam de la cine e. Îmi scria că îi e dor de mine şi că vrea să mă vadă. Faptul că cineva se îndrăgostise de mine, o actriţă cunoscută, cum devenise Irina Petrescu, m-a copleşit.

ADVERTISEMENT

Am iubit-o şi eu, atunci, pentru iubirea ei. Dar, ca într-o telenovelă caraghioasă, părinţii ei nu m-au vrut. Cu tatăl ei am avut câteva discuţii.

Mi-a spus în faţă: «Cum îţi îmaginezi că eu, un doctor, o să-mi las fiica să se mărite cu un copil de croitor, cu un derbedeu?»”, a povestit actorul în urmă cu multă vreme, scrie okmagazine.ro.

ADVERTISEMENT
Ștefan Iordache și Adrian Pintea
Ștefan Iordache (stânga) și Adrian Pintea dreapta). Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Irina Petrescu și Adrian Pintea, iubire ca-n povești

Irina Petrescu și Adrian Pintea au trăit o iubire ca-n povești, în ciuda diferenței de vârstă de 13 ani. S-au cunoscut în anul 1978, când actorul bihorean avea23 de ani, iar vedeta, 36. Au format un cuplu timp de aproximativ doi ani.

Legătura amoroasă s-a destrămat când regretata artistă afla că suferă de cancer la sân. A luptat cu boala timp de 30 de ani, până în ultima clipă a vieții sale, însă asta a afectat profund relația de dragoste pe care o avea cu protagonistul din Hamlet.

Regretatul actor a suferit o cădere și gândul că o va pierde pe Irina Petrescu începuse să nu-i mai dea pace. Ulterior, Adrian Pintea a început să aibă o existență ”destrăbălată” și avea să se îndepărteze definitiv de actriță.

Separarea a fost una dureroasă pentru artista de teatru și film, care nu și-a mai găsit fericirea și a trăit singură până în ultima zi. Printre partenerii regretatei actrița s-au mai numărat Virgil Ogăşanu și marele regizor Liviu Ciulei.

ADVERTISEMENT