Sport

Marea nemulțumire a selecționerului Edi Iordănescu înaintea partidelor amicale cu Irlanda de Nord și Columbia: „Din păcate asta este”. Video

La finalul lunii martie, „tricolorii” vor disputa primele partide de pregătire pentru EURO 2024, cu Irlanda de Nord și Columbia
18.03.2024 | 14:35
Marea nemultumire a selectionerului Edi Iordanescu inaintea partidelor amicale cu Irlanda de Nord si Columbia Din pacate asta este Video
Edi Iordănescu a vorbit înaintea meciurilor amicale ale naționalei României
ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al celor de la FRF, Edi Iordănescu și-a exprimat nemulțumirea în ceea ce privește campania scurtă de pregătire pentru EURO 2024.

„Din păcate această acțiune este singura acțiune a naționalei în ceea ce privește turneul final, dar cu asta trebuie să lucrăm și să găsim împreună soluțiile.

ADVERTISEMENT

Pentru mine această acțiune reprezintă un penultim filtru pentru deciziile finale, decizii pe care eu și staff-ul meu trebuie să le luăm înainte de Euro”, a declarat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu, îngrijorat de situația jucătorilor care nu prind minute la echipele de club

Selecționerul a mai declarat că este extrem de îngrijorat de situația jucătorilor care nu prind minute suficiente la echipele de club, mărturisind că a avut alte așteptări în ceea ce-i privește: „Sunt extrem de îngrijorat de situația lor, mărturisesc că aveam alte așteptări în ceea ce-i privește.

ADVERTISEMENT

Totuși realismul nostru, autoevaluarea în pregătirea jocurilor ne-a adus la Euro, deci avem datoria să fim foarte obiectivi în analiză și conștienți de locul și momentul unde ne aflăm.

Doar așa putem să ne asigurăm că ajungem unde ne dorim. Putem vedea băieții la joc în aceste meciuri amicale, să intervenim unde este nevoie. Eu le-am dat încredere unor jucători și au confirmat. Sunt și alte nume pe care le monitorizăm.

ADVERTISEMENT

Trebuie să mergem pe stabilitate, omogenitate. Mizăm mult pe jucătorii noștri din străinătate. Sunt jucători care pot apărea în lot. Suntem cu ochii larg deschiși.

Echipa naţională reprezintă locomotiva realității  fotbalului românesc, care încă suferă și cu toții ne dorim ca la acest turneu final să își ridice nivelul, ceea ce este un lucru esențial. 

ADVERTISEMENT

 „Arătăm bine pe hârtie, dar avem mult de muncă! Belgia e Belgia, iar Slovacia e la al treilea EURO consecutiv și are jucători care joacă în primăvara europeană la echipele de club, iar asta înseamnă experiență internațională fabuloasă”, a declarat selecționerul României.

Naționala României își dispută la finalul lunii martie cele două meciuri amicale, cu Irlanda de Nord și Columbia. „Tricolorii” au ajuns la Mogoșoaia și au început deja pregătirea pentru cele două partide amicale.

Vezi mai jos imaginile cu jucătorii la antrenamente și interviul cap-coadă cu Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT