Sport

„Marele opt pentru Messi”. Ce scrie presa internațională după ce argentinianul a luat Balonul de Aur

Lionel Messi a câștigat cel de-al optulea Balon de Aur.
31.10.2023 | 00:58
Marele opt pentru Messi Ce scrie presa internationala dupa ce argentinianul a luat Balonul de Aur
Presa internațională nu contenește cu laudele după ce Lionel Messi a luat cel de-al optulea Balon de Aur
ADVERTISEMENT

Argentinianul a câștigat duelul cu Erling Haaland și a pus mana pentru a opta oară pe cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial.

Presa internațională, după victoria lui Messi

Jurnaliștii de la Marca au vorbit despre victoria lui Lionel Messi, spunând că acesta rămâne cel mai bun din istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Jucătorul argentinian, legitimat acum la Inter Miami, campion mondial cu Argentina și câștigător de Ligue 1 cu PSG a câștigat al 8-lea Balon de Aur din carieră! Și-a consolidat poziția de cel mai bun jucător din istoria fotbalului”, au notat jurnaliștii de la marca.com.

Britanicii de la DailyMail spun că Messi a câștigat ultimul Balon de Aur al carierei și spun că argumentul decisiv în favoarea lui Messi față de Haaland a fost Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Pentru a 8-a oară în carieră, Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur. Ce jucător! Totuși, cu siguranță va fi ultimul. Câștigarea Cupei Mondiale a făcut ca Messi să îl depășească pe Haaland. Le-a mulțumit coechipierilor, i-a felicitat pe ceilalți nominalizați și a menționat visul său legat de câștigarea Cupei Mondiale”, au spus jurnaliștii de la DailyMail.

Ultimul Balon de Aur a lui Lionel Messi

Germnaii de la Bild cred că Messi a ajuns la ultimul Balon de Aur și au amintit de Stanley Matthews, care a luat trofeul când avea 41 de ani.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a dat lovitura pentru a 8-a oară! Probabil va fi ultimul Balon de Aur, doar Stanley Matthews a fost mai bătrân ca argentinianul, atunci când a primit trofeul. Avea 41 de ani, în 1956!

Chiar și ala, Messi și-a mărit recordul, chiar și cele 7 titluri erau un record de senzație!”, au notat și cei de la bild.de.

ADVERTISEMENT

Francezii de la L’Equipe au titrat: “Marele opt pentru Messi“, după ce argentinianul a devenit câștigător al Balonului de Aur. “Legendarul Messi a câștigat al optulea Balon de Aur“, a anunțat Mundo Deportivo.

Lionel Messi a ajuns la opt Baloane de Aur după ce a trecut de Erling Haaland în cursa către marele trofeu. 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021 sunt precedentele ediții câștigate de Lionel Messi.

Este deținătorul recordului absolut. Cristiano Ronaldo este al doilea în ierarhie, cu cinci trofee: 2008, 2013, 2014, 2016 și 2017.

ADVERTISEMENT