Sport

Motivul pentru care Leo Messi a câştigat “Balonul de Aur”! Anul 2023, şters pentru superstarul argentinian

Leo Messi a câştigat al optulea "Balon de Aur" din carieră. Deşi a avut un 2023 şters, superstarul argentinian a câştigat Cupa Mondială din Qatar, principalul argument al succesului.
31.10.2023 | 00:07
Motivul pentru care Leo Messi a castigat Balonul de Aur Anul 2023 sters pentru superstarul argentinian
Motivul pentru care Leo Messi a câştigat "Balonul de Aur"! Anul 2023, şters pentru superstarul argentinian. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gala “Balonului de Aur” 2023 a avut un final previzibil. Aşa cum se ştia cu săptămâni înainte, Leo Messi a cucerit al optulea titlu individual, argentinianul fiind de departe cel mai de succes fotbalist din istorie.

Motivul pentru care Leo Messi a câştigat “Balonul de Aur”! Calendarul, dat peste cap de Cupa Mondială din Qatar

Însă, Leo Messi a profitat în acest an de o conjunctură fericită. Până în 2022, “Balonul de Aur” se acorda pentru performanţele unui an calendaristic, doar că organizarea Cupei Mondiale din Qatar iarna a perturbat lucrurile.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei de la France Football, care decernează “trofeul, au hotărât ca “Balonul de Aur” 2022 să fie acordat până la startul Cupei Mondiale şi competiţia din Qatar să conteze pentru “Balonul de Aur” 2023.

În Qatar, Leo Messi a fost cel mai bun jucător al turneului şi a câştigat singurul trofeu care îi lipsea din carieră: Cupa Mondială. Iar evoluţia spectaculoasă de la turneul final l-a propulsat în postura de câştigător al unui nou premiu “Balonul de Aur”.

ADVERTISEMENT

2023, anul rupturii de PSG! Fără gol în Cupa Franţei şi Champions League

Anul calendaristic 2023 a fost unul destul de şters pentru Messi şi, în general, pentru un câştigător al “Balonului de Aur”, care se presupune că a fost cel mai bun de pe planetă. După Cupa Mondială a intervenit ruptura dintre Messi şi PSG.

Argentinianul a marcat 9 goluri pentru parizieni în a doua jumătate a campionatului. Messi nu a înscris deloc în Champions League în 2023 şi nici în Cupa Franţei. A plecat în vară de la PSG, după ce şi-a încheiat contractul.

ADVERTISEMENT

Inter Miami a ratat play-off-ul din MLS!

După transferul lui Inter Miami, Messi a avut impact imediat. A înscris 10 goluri în League Cup, punând umărul serios la primul trofeu câştigat de echipa la care David Beckham este finanţator.

Apoi, a marcat două goluri la US Open şi un gol în MLS. Leo Messi nu a putut să îşi ajute echipa să ajungă în play-off, Inter Miami fiind eliminată în sezonul regulat al campionatului nord-american.

ADVERTISEMENT

La echipa naţională, Leo Messi a marcat cinci goluri în meciuri amicale, şi alte trei goluri în confruntările oficiale din preliminariile pentru CM 2026, acolo unde Argentina conduce grupa preliminară.

Nu e în top 10 cei mai buni marcatori din 2023

Superstarul argentinian nu este nici măcar în top 10 cei mai buni marcatori din 2023, top condus în acest moment de Cristiano Ronaldo. Portughezul nu a prins lista scurtă a nominalizaţilor pentru acest premiu în 2023.

Astfel, motivul principal pentru care Leo Messi este câştigătorul “Balonului de Aur” 2023 îl reprezintă succesul de la Cupa Mondială din Qatar. Fără el, ar fi fost imposibil ca Messi să fie printre protagonişti.

  • 30 de goluri a marcat Leo Messi în 2023
  • 8 “Baloane de Aur” a luat Messi
ADVERTISEMENT