Fotbal international

Marele regret al carierei lui Gianluigi Buffon: ”Mă gândesc la el de cel puțin 4 ori pe săptămână”

21.12.2020 | 11:42
Marele regret al carierei lui Gianluigi Buffon Ma gandesc la el de cel putin 4 ori pe saptamana
ADVERTISEMENT

Portarul regretă că PSG nu a reușit să treacă de Manchester United în sferturile Ligii Campionilor, anul trecut. ”Este un meci la care mă gândesc de cel puțin 4 ori pe săptămână”, a spus Buffon despre întâlnirea cu echipa engleză.

Gianluigi Buffon a câștigat aproape totul de-a lungul carierei, iar recent a ratat de puțin cel mai bun prim 11 din istorie alcătuit de cei de la France Football, în care este rezerva lui Lev Yashin.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la L’Equipe, portarul de 43 de ani discută despre marile dezamăgiri și bucurii, dar și despre ce-i rezervă viitorul.

”Eram sigur că voi juca finala în acea ediție”

Portarul este mândru de returul de la Madrid , după ce campioana Italiei a încercat să întoarcă un 0-3 din partida tur, însă jocul care îl face să nu doarmă este cel din sferturile Ligii Campionilor din martie anul trecut. PSG a câștigat cu 2-0 pe Old Trafford, însă în meciul retur au fost învinși cu 1-3 și au părăsit competiția. Buffon a intrat din primul minut la echipa franceză, dar a greșit la prima reușită a echipei engleze.

ADVERTISEMENT

”Este un meci la care mă gândesc de cel puțin 4 ori pe săptămână. Stârnește multe regrete. Eram sigur că voi juca finala în acea ediție. A fost o demonstrație de forță în tur la Manchester. Din păcate, și eu sunt vinovat, a fost o greșeală de neiertat pentru cineva cu experiența mea.

Și nu neapărat la primul lor gol! Am crezut că returul este o simplă formalitate, aveam 2-0, iar ei veneau cu doar doi titulari și în rest mulți tineri. Iar eu ar fi trebuit să-mi avertizez coechipierii să nu se culce pe o ureche”, a spus portarul.

ADVERTISEMENT

După plecarea de la Juventus voia să joace doar la trei echipe

El a spus și cum a ajuns la PSG după ce Juventus nu i-a mai prelungit înțelegerea. ”Eram foarte supărat, și i-am spus impresarului meu, mai mult în glumă, să nu mă sune decât dacă sunt oferte de la Barcelona, Real Madrid sau PSG. Ghici cine a sunat trei săptămâni mai târziu.

PSG este un club mare, nu-i lipsește nimic. Poate bate pe oricine. Singurul defect este că uneori nu sunt așa motivați, dar a venit Leonardo, care are o cultură italiană”, a adăugat Buffon.

ADVERTISEMENT

Portarul cu recordul de prezențe în campionatul Italiei, 652, știe că va veni momentul retragerii, însă nu prea curând. ”Mai am contract până în iunie, apoi nu știu ce se va întâmpla. Poate spun stop, poate mai joc 2-3 ani”, a încheiat Buffon.

ADVERTISEMENT