Fotbal international

Marele vis al lui Adrian Mutu în cariera de antrenor: „Vrea să ajung la Fiorentina”

16.04.2020 | 11:01
Marele vis al lui Adrian Mutu in cariera de antrenor Vrea sa ajung la Fiorentina
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a dezvăluit că principalul său obiectiv în cariera de antrenor este să ajungă pe banca Fiorentinei, club pentru care a evoluat ca jucător timp de cinci ani.

Marele vis al lui Adrian Mutu

Adrian Mutu a început cariera de antrenor în 2018 și, după experiențe la FC Voluntari și la echipa U23 a celor de la Al Wahda, a fost numit selecționerul naționalei de tineret, după ce Mirel Rădoi a fost „promovat” la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Mutu recunoaște că principalul său obiectiv în noua postură, de antrenor, este să ajungă să pregătească Fiorentina, echipă la care a traversat una dintre cele mai bune perioade din cariera de jucător.

Să antrenez Fiorentina este visul meu, dar acum sunt în perioada în care mă descopăr pe mine ca antrenor. Vreau să ajung antrenor la Fiorentina când voi fi 100% pregătit.

ADVERTISEMENT

Am fost antrenat de antrenori mari, precum Capello, Lippi sau Malesani, dar cel care și-a pus amprenta cel mai mult asupra carierei mele a fost Cesare Prandelli.

Acum, fiind eu antrenor, înțeleg mult mai bine multe dintre vorbele lui Prandelli”, a declarat Mutu, conform Sky Sports Italia.

ADVERTISEMENT

Penalty-ul ratat cu Italia

În urmă cu 12 ani, la EURO 2008, Adrian Mutu a ratat, în meciul cu Italia, lovitura de la 11 metri care ar fi adus României calificarea din grupa din care au mai făcut parte Franța și Olanda.

Față în față cu Gianluigi Buffon, campion mondial la acea vreme, cu care a jucat la Juventus, Adrian Mutu a ratat, în favoarea Italiei, care s-a calificat de pe locul secund.

ADVERTISEMENT

Am tras pe centru, Buffon mă știa și nu credeam că se așteaptă să șutez pe centrul porții, noi jucasem împreună la Juventus. Am vrut să șutez exact sub bară, dar nu am lovit mingea exact cum mi-am dorit și Buffon a scos.

Dacă am fi câștigat cu 2-1, Italia ar fi fost eliminată, mulți au crezut că am ratat intenționat. Evident că am vrut să marchez, ar fi fost un sentiment incredibil pentru mine să elimin campioana mondială”, a recunoscut Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT